NEC gaat akkoord en moet Tannane de komende duels missen

16 januari 2023, 15:02
NEC gaat akkoord en moet Tannane de komende duels missen

NEC kan in de eerstvolgende drie competitiewedstrijden geen beroep doen op Oussama Tannane. De middenvelder werd zondagmiddag in de eerste helft van de Gelderse derby tegen Vitesse met rood van het geld gestuurd nadat hij een slaande beweging had gemaakt. De aanklager betaald voetbal wilde Tannane naar aanleiding van die actie en de rode kaart voor vier wedstrijden - waarvan één voorwaardelijk - schorsen. Daarmee is NEC akkoord gegaan.

De schorsing is een klap voor NEC en natuurlijk Tannane. De middenvelder keerde afgelopen zomer na een mislukt avontuur in Turkije terug in de Eredivisie. Tannane is bezig aan een goed seizoen. Hij was in zestien wedstrijden in alle competities goed voor drie doelpunten en negen assists. Vorige week was Tannane met een assist op de 1-1 in de thuiswedstrijd tegen Ajax en een doelpunt én een assist in de bekerwedstrijd bij Almere City nog belangrijk voor NEC. In de Gelderse derby tegen Vitesse ging het echter al vroeg mis. Tannane werd al na 23 minuten van het veld gestuurd omdat hij in een duel met Kacper Kozlowski van Vitesse een slaande beweging had gemaakt

Na kort overleg met zijn assistent besloot Danny Makkelie Tannane met een rode kaart naar de kleedkamer te sturen. NEC slaagde er uiteindelijk in met een man minder stand te houden, maar na afloop ging het uiteraard over de actie van Tannane. Niet iedereen was het eens met de beslissing van Makkelie om de smaakmaker van NEC met rood van het veld te sturen. Trainer Rogier Meijer kon er na afloop nog niet heel veel over kwijt. "Het moment zelf heb ik nauwelijks gezien. Ik sta er zestig meter vandaan. Er is een opstootje en dan komt hij in de situatie dat Makkelie rood kan geven. Dat was niet slim. Een verklaring voor de actie van Tannane heb ik verder niet", liet Meijer optekenen. 

De oefenmeester liet tevens weten deze week met Tannane 'een kopje koffie te gaan drinken'. Er zal geen disciplinaire straf volgen. Vanuit de KNVB wordt Tannane dus wel geschorst voor zijn actie. En niet te zuinig: een schorsing van vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Daardoor mist hij de competitieduels van NEC met FC Emmen, Feyenoord én Sparta Rotterdam. NEC had tot 14.00 uur vanmiddag de tijd om te reageren op het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal.

Reacties

guest
Link gekopieerd!
avatar

Ik begrijp helemaal niet dat er mensen zijn die niet begrijpen waarom Tannane eraf moest. Slaan is slaan, geen andere beslissing mogelijk. Over de beslissing geel voor Wittek kan je discussiëren, maar persoonlijk snap ik de reactie wel. Tannane is een prima voetballer, maar om echt goed te zijn moet je je koppie er altijd bijhouden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen