NEC-trainer Meijer woedend: "Wedstrijd verneukt in 44e minuut"

26 januari 2023, 08:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

NEC-trainer Rogier Meijer heeft woensdagavond na afloop van de uitwedstrijd tegen Feyenoord zijn onvrede uitgesproken over de rode kaart voor Iván Márquez. De Nijmegenaren leken te gaan rusten met slechts een 1-0 achterstand, maar in de absolute slotfase van de eerste helft kregen zij twee flinke tikken te verwerken. Márquez moest het veld verlaten en Feyenoord verdubbelde uit de gekregen strafschop de score. Meijer heeft geen goed woord over voor de arbitrale beslissing.

NEC reisde met veel vertrouwen af naar De Kuip. De ploeg van trainer Meijer is immers uitstekend begonnen aan de tweede seizoenshelft. Ze hield in de eerste competitiewedstrijd na de winterstop Ajax op een gelijkspel, pakte daarna met tien man een punt in de Gelderse Derby tegen Vitesse en boekte afgelopen zaterdag een 3-1 overwinning op FC Emmen. NEC was er alles aan gelegen zich ook in Rotterdam goed te presenteren, maar na de rode kaart voor Márquez en de 2-0 van Orkun Kökçü kon er een streep door de goede intenties.

Volgens Meijer had de rode kaart nooit gegeven mogen worden. "Ik vond het een schandalige rode kaart moet ik eerlijk zeggen. Het is al nauwelijks een overtreding en onze rechtsback loopt nog naast hem", zei de oefenmeester na afloop voor de camera van ESPN. "Je ziet het op de beelden, onze rechtsback gaat ook de bal pakken. Als dit een rode kaart is… Ik snap het echt niet. Wat er ook gebeurt, wij gaan honderd procent in beroep, want dit is écht geen rode kaart." Márquez werd gepasseerd door Santiago Giménez en besloot vervolgens diens shirt vast te houden, al was er volgens Meijer weinig aan de hand. "Jij ziet ook op de beelden dat Bart van Rooij er naast loopt en dat het nauwelijks een overtreding is."

Lees ook: Slot kraakt uitvoering Feyenoord: "Slechtste elf tegen tien ooit"

De strafschop werd benut door Kökçü en daarmee gooide de Feyenoord-aanvoerder het duel al vroeg in het slot. Maar wie had gedacht dat de Rotterdammers in de tweede helft over NEC heen zouden walsen, kwam bedrogen uit. NEC hield uitstekend stand. "De schade beperken", reageerde Meijer op de vraag welke opdracht hij zijn spelers meegaf in de rust. "We spelen uit bij Feyenoord en we hebben zaterdag weer een wedstrijd. Je maakt dus afspraken over jongens die eventueel gewisseld worden. We speelden eerst 4-4-1, later 5-3-1. Dan is het tegenhouden en dat hebben we fantastisch gedaan. Buiten wat schotkansen hebben we niks weggegeven. Het is op dat moment tegenhouden voor ons en zorgen dat je niet teveel weggeeft. Geen gekke dingen doen met kaarten of blessures. Helaas is de wedstrijd verneukt in de 44e minuut."

Revanche

De kans op revanche dient zich al snel aan voor NEC. De ploeg van Meijer treft in de competitie eerst Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles, alvorens ze op 8 februari wederom te gast is in De Kuip. Dan treffen Feyenoord en NEC elkaar in de achtste finale van de KNVB Beker. Meijer kijkt er, ondanks de nederlaag, naar uit om binnenkort weer in Rotterdam te spelen. "Het is hier altijd geweldig om te spelen natuurlijk, een geweldige ambiance. Dat is voor elke trainer en ook speler het mooiste wat er is, alleen de laatste vijftig minuten waren klote."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

guest
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Strafschop oké…. rode kaart zeker niet als je ziet waarvoor in andere wedstrijden niets gegeven wordt! Maar dat gejank van die Idrissi om het vragen van rood….. wat een zielig mannetje. NEC had nooit gewonnen maar de straffen voor deze clubs waardoor er spelers niet mee kunnen doen in de volgende wedstrijd is bizar. En dat komt bij Ajax, psv en Feyenoord niet voor bij een strafschop. En de VAR tja….ik denk dat de enige discussie aan het begin is… wie is BOB!

Richard
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Met elf tegen elf had NEC met 6-0 verloren, nu konden ze met 10 man op de doelijn gaan staan en bleef het 2-0. Niet huilen meiden, thuis had het keepertje al rood moeten krijgen voor de aanslag op Gimenez.

Paard
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ik dacht dat de richtlijn tegenwoordig was dat bij een penalty geen rode kaart meer gegeven zou worden. Ook niet bij een scoringskans. Alleen buiten het 16 meter gebied rood voor het neerhalen van een doorgebroken speler.

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Was een penalty ,maar heel zwaar gestraf met rood. Het is volgens de regels helaas Maar goed 11 tegen 11 was feyenoord verder gegaan en waarschijnlijk met meer gewonnen . 10 tegen 11 werdt uitvoetballen,krachten sparen. Trouwens moet deze trainer niet zeiken . Hij wisselt zichzelf helemaal de wedstrijd uit ,om steeds zijn beste spelers te wisselen

Zeeuwke
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Hij moet idd niet zeiken dit soort dingen gebeuren je hebt het wel eens mee en wel eens tegen .

PPMS
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Gimenez gaat maar wát graag liggen en dat is natuurlijk heel slim, maar een rode kaart was het zeker niet. Maar goed, kunnen ze bij 010 in elk geval niet meer miauwen dat Ajax altijd geholpen wordt door de scheidsrechter.

undertaker
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Boehoe calinero. Je gaf me laatst een site voor zakdoekjes maar was uitverkocht. Blijkt dat de f side ze allemaal heeft opgekocht voor vanavond.

PPMS
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Calinero? 😂😂

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen