Nederlandse spits goud waard bij uitoverwinning Toulouse

29 januari 2023, 17:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Toulouse heeft in de Ligue 1 een 1-2 zege geboekt in het uitduel met laagvlieger RC Strasbourg. Thijs Dallinga was de gevierde man door beide treffers van de ploeg voor zijn rekening te nemen. Door de overwinning verstevigt Toulouse de positie in de middenmoot. 

Dallinga had een basisplaats bij de bezoekers, net als landgenoten Branco van den Boomen en Stijn Spierings. Ook de Marokkaanse voormalig AZ-speler Zakaria Aboukhlal mocht weer eens starten. Toulouse kwam nog wel op achterstand door een treffer van de ervaren spits Kevin Gameiro. De oud-speler van onder meer Sevilla en Atlético Madrid schoot na twintig minuten de 1-0 tegen de touwen kort nadat de VAR een eerste treffer van Dallinga had geannuleerd wegens buitenspel.

Vijf minuten later sloeg de oud-speler van FC Groningen en Excelsior echter alsnog toe. Kort na rust zette Dallinga Toulouse zelfs op de beslissende 1-2 voorsprong. In de slotfase pakte Gameiro bovendien nog een rode kaart, waardoor Strasbourg de wedstrijd met tien man uitspeelde. Met zes doelpunten is Dallinga momenteel clubtopscorer bij Toulouse. 

Door de overwinning in Straatsburg staat Toulouse, dat afgelopen seizoen promoveerde naar het hoogste niveau, voorlopig stevig in de middenmoot met 26 punten uit 20 wedstrijden. De thuisploeg blijft achttiende en moet serieus vrezen voor degradatie. Toulouse kan met de drie punten op zak ontspannen toeleven naar de midweekse speelronde, waarin het woensdag de nummer vijftien van de ranglijst Troyes op bezoek zal krijgen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen