Noppert had contact met Ajax: "Dat is ze gelukt, mooi voor ze"

8 januari 2023, 12:55   Bijgewerkt: 8 januari 2023, 13:01
Noppert had contact met Ajax:

Andries Noppert heeft zaterdagavond na de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en sc Heerenveen gereageerd op de belangstelling van Ajax. De doelman van het Nederlands elftal werd verrassend in verband gebracht met een transfer naar Amsterdam, maar uiteindelijk werd Gerónimo Rulli aangetrokken.

"Ik weet dat ik op een lijstje stond bij Ajax", erkende Noppert na zijn eerste wedstrijd sinds het WK in Qatar in gesprek met Omroep Friesland. "Ze hebben ook contact gehad met mijn zaakwaarnemer. Uiteindelijk hebben ze voor een ander gekozen, dat is hun goed recht. Prima. Als een club je echt wil hebben, dan komen ze wel. En als je als derde op het lijstje staat, dan gaan ze eerst voor een ander. Dat is ze gelukt, mooi voor ze."

Lees ook: Keepers Noppert en Vaessen blinken uit in bloedeloos gelijkspel

Noppert droeg op bezoek bij RKC (0-0) een opvallend oranje tenue en dat had hij liever anders gezien. "Ik ben hier geen voorstander van, dat heeft de club ook kenbaar gemaakt", aldus de goalie bij de NOS. "Ik speel het liefst in een ander tenue. Maar als het zo is, dan is het zo. We kunnen elke week iets over mij blijven schrijven, maar ik denk dat het voor alle Nederlanders ook een beetje saai is om alleen maar verhaaltjes over mij te lezen. Er moet over andere mensen geschreven worden."

RKC Waalwijk

De laatste wedstrijd van Noppert voor het treffen met RKC was de kwartfinale tegen de Argentijnen. Zaterdag hielp hij zijn club Heerenveen aan een puntje in Waalwijk. "Ik kan wel een mooi verhaal gaan houden en zeggen dat het niet anders is, maar natuurlijk is het anders. Alleen qua voetbal is het niet anders, hier moet ik ook mijn ding doen en dat is ballen tegenhouden. Dat probeer ik zo goed mogelijk te doen en volgens mij was dat vandaag prima."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen