Pijnlijk: rode kaart bij horrordebuut Félix kost Chelsea miljoenen

14 januari 2023, 09:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het horrordebuut van kersvers Chelsea-aanwinst João Félix wordt nog een tikkeltje pijnlijker. De 23-jarige aanvaller kwam deze week op huurbasis over van Atlético Madrid en pakte in zijn debuutwedstrijd een rode kaart. De Engelse voetbalbond schorste hem voor drie wedstrijden en dat is een duur grapje voor de geplaagde club uit Londen. 

De Britse krant Daily Mail berekent dat Félix Chelsea ongeveer 800 duizend euro per wedstrijd kost. De Engelse bond heeft de aanvaller voor drie wedstrijden geschorst, dat betekent dat zo'n 2,4 miljoen euro hierdoor wordt weggegooid. Pijnlijke bedragen voor de portemonnee van Chelsea.

The Blues moesten deze winter heel ver gaan om de huurdeal rond te krijgen met Atletico. De Premier League-club neemt tot de zomer Félix' hele loon over. Dat is zo'n 6,7 miljoen euro. Daarnaast betaalde Chelsea ook nog eens tien miljoen euro aan huurvergoeding voor de Portugees.

De schorsing is bijzonder zuur voor Félix, die op woensdag zijn huurdeal afrondde en één dag later al in de basis mocht verschijnen tegen Fulham. Het slecht draaiende Chelsea kreeg daar nog maar eens een tik te verwerken. Promovendus Fulham won met 2-1 en drukte The Blues nog dieper in de zorgen. De ploeg van Graham Potter staat voorlopig op de tiende plaats in de Premier League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen