'PSV laat in zoektocht naar nieuwe aanvaller oog vallen op Japanner'

4 januari 2023, 16:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Wordt Keito Nakamura (22) de nieuwe sensatie op de linkerflank van PSV? Na het vertrek van sterspeler Cody Gakpo naar Liverpool zijn de Eindhovenaren op zoek naar een nieuwe aanvaller. Nakamura is één van de spelers die in aanmerking komen om Gakpo op den duur te vervangen. De interesse van PSV in de Japanner is overigens (nog) niet concreet. De huidige nummer drie van Nederland ziet in Nakamura vooral een versterking voor de lange termijn. Dat schrijft Voetbal International althans. 

Afgelopen zomer ging er geen dag voorbij zonder dat Gakpo in verband werd gebrand met een transfer naar de Premier League. De Eindhovenaar had zich in de kijker gespeeld van meerdere Engelse clubs, waaronder Manchester United. De werkgever van Erik ten Hag was gecharmeerd van Gakpo, maar koos uiteindelijk toch voor Antony. In de laatste dagen van de transferwindow had Gakpo alsnog de overstap naar de Premier League kunnen maken. Leeds United en Southampton zagen zijn komst wel zitten, maar de aanvaller bleef PSV trouw. Na een indrukwekkende eerste seizoenshelft én drie doelpunten tijdens het WK in Qatar zagen de Eindhovenaren hun uitblinker alsnog verkassen naar Engeland; Gakpo tekende vorige week een meerjarig contract bij Liverpool

Een geweldige beloning voor Gakpo, maar een behoorlijke klap voor PSV. Gakpo was in de eerste helft van het huidige seizoen immers goed voor dertien doelpunten en zeventien assists in 24 wedstrijden. Dat hij zal worden gemist, is dus een understatement. PSV hield afgelopen zomer echter al rekening met een vertrek van Gakpo en haalde niet voor niks Anwar El Ghazi naar Eindhoven. De oud-speler van onder meer Ajax, Lille en Aston Villa krijgt de komende tijd naar alle waarschijnlijkheid de kans op de positie van Gakpo. Op de achtergrond speurt PSV echter naar alternatieven. De huidige nummer drie van Nederland werd de afgelopen tijd al in verband gebracht met de komst van Jesper Karlsson (AZ) en de terugkeer van Donyell Malen (Borrusia Dortmund) en wordt nu dus ook gelinkt aan Nakamura.. 

Lees ook: Donyell Malen geldt als 'denkrichting' in zoektocht van PSV

Toekomst

Maar als we Voetbal International moeten geloven, ziet PSV in Nakamura niet dé opvolger van Gakpo. Volgens het tijdschrijft verkent de club twee 'sporen'. 'Spelers die er direct staan of een talentvolle jonge aanvaller voor de lange termijn. In de laatste categorie volgt PSV de verrichtingen van Nakamura', klinkt het. De Japanner is bezig aan een uitstekend seizoen in Oostenrijk. In achttien wedstrijden in alle competities was hij goed voor elf goals en zes assists. Nakamura heeft bij LASK Linz nog een contract tot medio 2025. Volgens VI staat hij echter open voor een nieuw avontuur. PSV zal, indien het Nakamura daadwerkelijk naar Eindhoven wil halen, wel diep in de buidel moeten tasten. De Japanse aanvaller zou een slordige 5-6 miljoen euro moeten kosten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen