Ten Hag houdt voet bij stuk en benadeelt tegenstander: "Het is frustrerend"

12 januari 2023, 21:04   Bijgewerkt: 12 januari 2023, 21:20
Foto: © ProShots

Manchester United zal het over twee weken in de halve finale van de League Cup niet opnemen tegen de sterkste opstelling van Nottingham Forrest. Dean Henderson, normaal gesproken de eerste doelman bij The Tricky Trees, staat namelijk nog onder contract in Manchester en heeft geen toestemming gekregen om te spelen tegen zijn eigenlijke werkgever. Trainer Steve Cooper baalt flink van de beslissing van United.

In Engeland is het de regel dat een speler die op huurbasis is uitgeleend, niet mag spelen tegen hun eigenlijke werkgever, om partijdigheid te voorkomen. Een uitzondering op deze regel kan worden gemaakt, als United schriftelijke toestemming had gegeven aan Henderson om te spelen. Volgens Manchester Evening News is trainer Erik ten Hag dit echter niet van plan, waardoor Henderson vanaf de tribune Nottingham aan zal moeten moedigen. Naar verwachting zal reservedoelman Wayne Hennessey wederom zijn vervanger zijn.

Woensdagavond wist Forest in de kwartfinale van het toernooi af te rekenen met Wolverhampton Wanderers, dat na een 1-1 gelijkspel op strafschoppen verslagen werd. Tijdens de wedstrijd en in de strafschoppenserie was Henderson van grote waarde door twee penalty's te keren. Na afloop besefte zijn trainer het nadeel van de loting pas. "Ik stond daar net pas bij stil", begon Cooper. "Het is frustrerend, zeker als je ziet hoe goed hij vanavond was."

"Hij was niet alleen uitmuntend in de strafschoppenserie, maar in de hele wedstrijd", gaat Cooper verder. De coach baalt flink van de beslissing van United om Henderson geen toestemming te geven. "Het is jammer. Hij maakt deel uit van deze groep. Hij is enorm begaan met ons, met onze werkwijze en met onze doelstellingen', baalde Cooper. "Hij is niet alleen als keeper heel toegewijd aan deze club, maar voelt zich zelfs thuis in deze stad. Het is echt een smet op deze avond", aldus Cooper. Eerder in het seizoen moest Henderson ook al vanaf de tribune toekijken tegen United, het Premier League-duel eindigde toen in een 3-0 overwinning voor de ploeg van Ten Hag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen