Ten Hag krijgt de pers aan het lachen: "Ik ben niet Harry Potter"

28 januari 2023, 16:19
Ten Hag krijgt de pers aan het lachen:

Erik ten Hag heeft vrijdagavond de Engelse pers aan het lachen gekregen met enkele opmerkelijke uitspraken. Manchester United-spits Marcus Rashford keert namelijk al enkele weken in topvorm en wanneer gevraagd wat het geheim van de Nederlandse trainer is, reageerde die gevat op de gestelde vragen. Op de persconferentie in aanloop naar de League Cup-wedstrijd tegen Reading van zaterdagavond ging Ten Hag dieper in over de ongekende vorm van Rashford en de geringe speeltijd van Harry Maguire

Maguire kan namelijk al enkele weken niet meer op een basisplaats rekenen bij United, ondanks dat hij het seizoen als aanvoerder begon. Wanneer gevraagd of Ten Hag geen toekomst meer voor Maguire ziet, is de trainer het hier echter niet mee eens. "Nee, hij is niet de vijfde keus, maar het is aan hem. Hij traint heel goed en voegt kwaliteit toe aan de trainingen. Dat verwacht ik van alle spelers. Hij moet vechten voor zijn positie. Soms kunnen dingen snel veranderen. Ik zie dat hij progressie boekt."

Ook het verwijt dat Ten Hag te weinig speeltijd inruimt voor Maguire is volgens hem onterecht. "Dat is niet helemaal waar. Na het WK zou hij spelen, maar toen werd hij ziek. Daar kan ik niets aan doen. Dan ben je bezig met een goede reeks en moet hij wachten op zijn kans. Dat zijn de wetten van het topvoetbal. Je moet zorgen dat je er klaar voor bent als de kans komt."

Rashford daarentegen kan wel degelijk rekenen op een basisplaats en scoort momenteel aan de lopende band. Wanneer gevraagd hoe Ten Hag het maximale uit de spits haalt, reageerde hij gevat. "Ik ben niet Harry Potter", begon Ten Hag. "Het gaat gewoon om vertrouwen. Iedere speler moet ervoor zorgen dat hij vertrouwen krijgt."

Structuur en routine

Toch heeft Ten Hag wel degelijk een verklaring voor het succes van Rashford. "Natuurlijk zorgen we met de technische staf voor structuur en routine, waardoor hij makkelijker in de juiste positie komt. Maar het is uiteindelijk aan de speler zelf. Als een speler het vertrouwen heeft, kan hij op zijn best presteren. De speelstijl en de cultuur binnen de club spelen daar ook een rol in. Het is duidelijk dat Marcus op dit moment in heel goede vorm steekt. Iedere training en iedere wedstrijd draagt bij aan de vastigheden in het spel. Ik zie de voorste linie steeds sterker worden en steeds beter samenwerken", aldus de trainer. 

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen