Twente en AZ durven titelambities nog niet hardop uit te spreken

25 januari 2023, 14:13
Twente en AZ durven titelambities nog niet hardop uit te spreken

Het is razendspannend in de top van de Eredivisie. Na het verlies van PSV bij FC Emmen krijgen de nummers twee en vier, AZ en FC Twente, woensdagavond de kans om de Eindhovenaren op achterstand te zetten en bovendien de druk op koploper Feyenoord, dat pas om 21.00 uur in actie komt, verder op te voeren. 

AZ gaat op bezoek bij Go Ahead Eagles en weet dat het bij winst in ieder geval voor een paar uur aan kop van de Eredivisie zal bivakkeren, aangezien de achterstand op Feyenoord slechts twee punten bedraagt en de wedstrijd in Deventer om 18.45 uur begint. "We willen competitief zijn met de traditionele topdrie. We zijn op de helft van het seizoen en we mogen redelijk tevreden met onszelf zijn", houdt trainer Pascal Jansen zich enigszins op de vlakte over de titelkansen van zijn ploeg tegenover de NOS

In Deventer moet AZ het stellen zonder Dani de Wit, die afgelopen weekend geblesseerd uitviel in het gewonnen thuisduel met Fortuna Sittard (3-1). "Het is een vervelende blessure, dus we zijn 'm ook wel een tijdje kwijt. Maar goed, dat soort dingen horen bij ons vak", weet Jansen. Ook verdedigers Sam Beukema en Bruno Martins Indi zijn voorlopig niet inzetbaar bij AZ. 

Zie ook: Buitenspel: schorsingen en blessures in de Eredivisie

Dromen doe je in bed

Tegelijkertijd met de Alkmaarders begint FC Twente aan het uitduel met Vitesse. De Tukkers staan vierde en hebben maar vier punten minder dan Feyenoord. Toch is het volgens trainer Ron Jans nog veel te vroeg om te praten over een mogelijke landstitel. "Als het goed is ga je iedere dag naar bed om te slapen. Dan kun je dromen", zegt hij tegenover diezelfde NOS. Hij vindt dat Twente een voorbeeld kan nemen aan de concurrent uit Alkmaar: "Ik denk dat dat de best geleide club van de laatste tien jaar is. Qua visie en structuur: dat is hoe je een club leidt."

Vallen er 2 (of meer) doelpunten in de Conference League Finale? Zet één euro in en win €100,00! ⚽⚽

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Koempel
Link gekopieerd!
avatar

AZ en FC Twente zijn fatsoenlijke clubs die het met veel minder middelen al jaren goed doen. Er zitten ook geen tokkies opnde tribunes (die zitten in de aRENa of in de Kuip). Hoop dat een van deze clubs kampioen worden!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen