Van Gastel zag Klassieker-uitblinker: "Kreeg gelijk een zwieper"

24 januari 2023, 10:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Quilindschy Hartman kent een stormachtige ontwikkeling bij Feyenoord. De linkervleugelverdediger krijgt dit seizoen de kans van trainer Arne Slot en pakt die met beide handen aan. Hartman kreeg na De Klassieker tegen Ajax (1-1) veel complimenten, onder meer van oud-Feyenoorder Jean-Paul van Gastel.

"Ik vond hem heel goed spelen", aldus Van Gastel maandag aan tafel bij Rijnmond Sport. "Met name de agressiviteit en het vooruit verdedigen, dat vind ik sowieso goed bij Feyenoord goed verzorgd. Ze durven hun tegenstander los te laten om druk op de bal te geven", zag de voormalig assistent, die Hartman een hoofdrol zag vertolken bij de 1-0 van Igor Paixão. "Hoe hij die bal onderschepte, dat is heel alert."

Lees ook: Vissers over Feyenoord: "Clubleiding moet bang zijn voor eigen supporters"

Hartman speelde tegen Ajax pas zijn achtste wedstrijd in de Eredivisie. In de tweede helft kreeg hij De Kuip te maken met de zeer ervaren Dusan Tadic, die amper in het stuk voorkwam in Rotterdam-Zuid. "Tadic ging in de tweede helft naar de andere kant en kreeg gelijk een zwieper. Zonder dat Hartman meteen een gele kaart kreeg. Dat zijn kleine dingen waardoor je denkt dat er zeker toekomst in zit."

Lutsharel Geertruida

Een andere uitblinker was centrumverdediger Lutsharel Geertruida. "Geertruida vond ik fantastisch spelen, hij was geweldig. Dat vond ik de beste man van het veld", vertelde analist Robert Maaskant, die werd aangevuld door Van Gastel. "In de opleiding speelde hij altijd centraal, bij het eerste elftal werd hij rechtsback. Hoe hij het tegen Ajax invulde, dat is waanzinning. Echt heel goed. En ook nog eens een eigen jochie."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eens ja. Daar zit wel toekomst in in die jongen. Wellicht eentje voor Oranje tzt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen