Van Nistelrooij dolblij met Drommel: "Dat was een wereldredding"

11 januari 2023, 11:30
Van Nistelrooij dolblij met Drommel:

Ruud van Nistelrooij is blij dat zijn PSV zich dinsdagavond wist te plaatsen voor de volgende ronde van de KNVB Beker. De Eindhovenaren wonnen de lastige uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam met 1-2. Na afloop ging Van Nistelrooij onder meer in op de concurrentie binnen zijn selectie.

"Natuurlijk heb ik een elftal in mijn hoofd met de spelers die ik nu heb", aldus Van Nistelrooij, die zijn selectie nog wil versterken, in gesprek met ESPN. "Dan ga ik kijken naar vorm en de tegenstander. We hebben een selectie waar ik veel kanten mee op kan. Dan kun je keuzes maken en dat is goed. Er zijn jongens ingevallen die afgelopen zaterdag niet hebben gespeeld. Zij doen het ook goed en dat verscherpt de concurrentie. Iedereen moet vechten voor zijn plekje. Dat maakt ons sterker."

Lees ook: 'PSV krijgt Belgische concurrentie voor mogelijke Gakpo-opvolger'

Joey Veerman bleef in Rotterdam op de bank, terwijl hij afgelopen zaterdag ook al werd gewisseld. Van Nistelrooij ziet dat als signaal richting zijn volledige groep. "Ik heb het dan gewoon over iedereen. Het is nog een lang seizoen met veel wedstrijden. Er zijn meer spelers die hier mee te maken hebben gehad. Soms vallen ze er dan een keertje buiten. Zij blijven zich goed opstellen en trainen hard. Uiteindelijk wil je als team succesvol zijn. Dat kan alleen als iedereen aan boord blijft."

KNVB Beker

PSV bekert dus wel door en blijft op drie fronten actief. Het bezoekje aan Het Kasteel was ondanks een sterke eerste helft echter geen gemakkelijk karwei, zag ook Van Nistelrooij. "Ik vond het een wedstrijd met twee gezichten. Uiteindelijk maken we het onszelf nog moeilijk. De 1-2 bracht ons in de problemen na een communicatiefout van Drommel en Branthwaite. Dan weet je dat er nog van alles kan gebeuren. Drommel redde ons nog met een wereldredding. Hij heeft zich goed herpakt."

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
avatar

Hup Drommel in de basis

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen