"Wieffer brutaal genoeg om dit ook tegen Ajax te doen"

16 januari 2023, 15:30

Feyenoord boekte zondag een eenvoudige 0-3 overwinning op FC Groningen en nam daarmee verder afstand van Ajax en PSV. Bovendien tankte de ploeg van Arne Slot nóg meer vertrouwen voor De Klassieker, die over zes dagen op het programma staat in Rotterdam. De kans is groot dat we in dat duel Mats Wieffer wederom in actie zullen zien. De middenvelder krijgt het vertrouwen van Slot en maakt een goede indruk.

Wieffer maakte afgelopen zomer de overstap van Excelsior naar Feyenoord, maar door onder meer een gescheurde enkelband heeft het even geduurd voordat hij kon laten zien waarom de Stadionclub hem zo graag naar De Kuip wilde halen. Wieffer verscheen afgelopen donderdag in de bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle voor het eerst dit seizoen aan de aftrap en betaalde het vertrouwen van Slot terug met een doelpunt én een assist. Op bezoek bij FC Groningen kreeg Wieffer opnieuw de kans van Slot en het viel wederom niet tegen wat de middenvelder op de mat legde.

"Wieffer is ook immer aanspeelbaar en speelt áltijd vooruit", zegt Jan Poortvliet in gesprek met De Telegraaf. De voormalig voetballer van onder meer PSV en Antwerp FC heeft Wieffer opgenomen in zijn Elftal van de Week. "Hij is technisch, kan zowel links- als rechtsom draaien en spelen. Dit was pas zijn tweede officiële wedstrijd bij Feyenoord, hè. In de basis althans. En hij heeft nog véél meer dan dit in huis. Hoe hij zich volgende week tegen Ajax zal houden? Deze jongen is brutaal zat om hetzelfde te doen tegen Ajax. Dat potje maakt me nieuwsgierig."

Kökçü

Hoewel Feyenoord Quinten Timber geblesseerd zag wegvallen en op de transfermarkt naast de komst van Ramiz Zerrouki greep, staat het middenveld momenteel als een huis. Naast Wieffer was ook Orkun Kökçü goed op dreef in de uitwedstrijd tegen FC Groningen. De international van Turkije verdubbelde op schitterende wijze de score voor Feyenoord. "Kökçü stak erbovenuit en is mijn speler van de week. Niet alleen door zijn doelpunt was hij de beste in Groningen, maar ook in zijn passing", is Poortvliet lovend. "Hij is alom aanwezig op het middenveld, durft te combineren, af te wisselen met een lange bal en schuwt ook het werken niet. Hij staat er, in een elftal dat nu met Trauner en Timber toch ook twee belangrijke krachten mist."

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen