Zelfs kritische Keane is fan van Weghorst: "Geef die jongen een kans!"

26 januari 2023, 09:48   Bijgewerkt: 26 januari 2023, 10:10

Het kan voorlopig niet op voor Wout Weghorst. De Nederlander maakte onlangs de fraaie overstap naar Manchester United, kreeg meteen een basisplaats van Erik ten Hag en produceerde woensdagavond zijn eerste treffer in dienst van zijn (tijdelijke) nieuwe werkgever. Zelfs analist en oud-Manchester United-speler Roy Keane, die doorgaans erg kritisch is, begint te geloven in Weghorst.

Ten Hag begon in juni aan zijn loodzware klus op Old Trafford, maar in de eerste maanden van dit seizoen ging het eigenlijk alleen maar over Cristiano Ronaldo. De Portugees wilde Manchester United in de zomer al verlaten, maar Ten Hag liet hem niet gaan. Ronaldo zat echter vaker wel dan niet op de bank en na een pikant interview met Piers Morgan, waarin hij zich onder meer negatief uitliet over Ten Hag, besloot Manchester United zijn contract te ontbinden. Daardoor moest Manchester United wel op zoek naar een nieuwe spits, want met alleen Anthony Martial en Marcus Rashford als opties was de spoeling erg dun.

Manchester United en Ten Hag kwamen in hun zoektocht uiteindelijk uit bij Weghorst. De oud-speler van Heracles Almelo en AZ maakte in de zomer nog op huurbasis de overstap van Burnley naar Besiktas, maar keerde onlangs als speler van Manchester United terug in Engeland. Weghorst moest de derby tegen Manchester City nog aan zich voorbij laten gaan, maar inmiddels staat de teller al op drie wedstrijden. Woensdagavond maakte hij in de bekerwedstrijd tegen Nottingham Forest dus zijn eerste treffer. "Mensen zijn kritisch geweest dat hij naar United kwam, maar nu laat hij zien waarvoor hij is binnengehaald", zei Keane bij Sky Sports.

Bekijk ook: De eerste goal van Weghorst voor Manchester United

"Ik denk niet dat Weghorst een doelpuntenmachine wordt, maar als je zulke goals kunt maken, spelers als Rashford helpt en van waarde bent met je lichaam… Geef die jongen een kans! Hij maakt vandaag een mooi doelpunt en ik wens hem het beste", aldus Keane. De oud-speler van Manchester United zag dat Weghorst zich uitstekend revancheerde voor zijn mindere optreden tegen Arsenal. Keane benadrukte desondanks dat men niet teveel mag verwachten. "Zijn gebrek aan snelheid kan een probleem vormen als United op de counter speelt, maar er is ook een reden dat hij gehuurd is, hè. Hij is geen wereldspeler. Ten Hag maakte duidelijk dat er geen geld voorhanden was, dus ik snap wel dat ze een gok hebben genomen."

Weghorst maakte in dienst van Besiktas negen doelpunten in achttien wedstrijden. Als de Oranje-international er namens Manchester United nog een paar bij weet te prikken, is het volgens Keane 'een goede transfer voor alle partijen'. "Als trainer heb je meerdere opties nodig. Je kunt niet alleen maar vleugelspelers hebben. Weghorst is ook belangrijk bij standaardsituaties en deed zijn defensieve werk", besloot de analist.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen