'Ajax probeerde buiten Van der Sar om technisch directeur aan te stellen'

10 februari 2023, 10:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft buiten medeweten van algemeen directeur Edwin van der Sar om geprobeerd Alex Kroese aan te stellen als technisch directeur, zo onthult Chris Woerts donderdagavond bij Vandaag Inside. De beoogde opvolger van Marc Overmars zette zelf een streep door de deal.

"Alex Kroes was afgelopen zomer afgewezen als technisch directeur bij Ajax. Kroes werd in de laatste week van december gebeld door Frank Eijken, de voorzitter van de Bestuursraad van Ajax. Hij zei: ik wil met je praten. Ze hebben op het jeugdcomplex van AZ afgesproken. Frank heeft gezegd: jij wordt toch de nieuwe technisch directeur, wij gaan jou benoemen. Alex zei: dat kan helemaal niet. Weet Edwin hiervan? Daarop zei Frank: Edwin weet er niets van, hij heeft er niks mee maken. Wij bezetten de positie om jou te benoemen en dat gaan we doen, over Van der Sar heen", begint sportmarketeer Woerts. "Toen heeft Alex gezegd: dat ga ik niet doen, ik heb geen zin in dat gezeik."

Lees ook'Ajax krijgt goed nieuws: td-target Ward mag toch direct aan het werk'

Wilfred Genee hoort het verhaal van Woerts met gefronste wenkbrauwen aan. "Nou, een lekkere slangenkuil daar weer bij Ajax", reageert de presentator, die aan Woerts vraagt of Van der Sar de komst van Kroese in een eerder stadium heeft tegengehouden. "Hij heeft om moverende redenen geweigerd met Kroes te praten. Hij dacht: ik zet Hamstra en Huntelaar er neer, dan ben ik zelf een beetje de baas over de technische zaken. Kroes had op verzoek van RvC-lid Annette Mosman zijn aandelen in Go Ahead Eagles al verkocht. Hij ging daarna op vakantie en dacht: ik word het."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen