'Amrabat kon op slotdag transfermarkt nóg een toptransfer maken'

2 februari 2023, 15:15
Foto: © ProShots

Ook Chelsea heeft dinsdag op het laatste moment nog geprobeerd om Sofyan Amrabat naar Londen te halen. Dat claimt The New York Times donderdag. Terwijl de Londenaren bezig waren met het afronden van de deal rond Enzo Fernández had ook Amrabat nog naar Stamford Bridge moeten komen, maar zijn club Fiorentina wilde daar niets van weten. 

Volgens de krant was het een 'Amerikaans onderonsje'. Chelsea is immers in handen van de steenrijke Amerikaan Todd Boehly, terwijl ook Fiorentina met voorzitter Rocco Commisso en directeur Joe Barone twee van zijn landgenoten aan het roer heeft staan. Boehly deed naar verluidt een poging om Amrabat op huurbasis te halen waarbij ook een optie tot koop was inbegrepen. FC Barcelona deed eerder op de dag eenzelfde voorstel maar in beide gevallen hield Fiorentina de poot stijf. 

Excuses

In afwachting van een mogelijke overgang liet Amrabat dinsdag de training van zijn club schieten. Daar was Fiorentina uiteraard niet blij mee, maar de Marokkaan bood een dag later zijn excuses aan tegenover de selectie en trainer Vincenzo Italiano en daarmee was voor de club de kous af. Hij kreeg zelfs zijn plaats in de selectie terug voor het duel met Torino in de Coppa Italia van woensdagavond en viel een kwartier voor tijd daadwerkelijk in. De wedstrijd werd met 2-1 gewonnen. 

Lees ook: 'Fiorentina ziedend op Xavi wegens handelwijze in Amrabat-deal'

Sterk WK

Amrabat speelde zich op het WK in Qatar in de kijker bij het verrassend sterk presterende Marokko. Als eerste Afrikaanse land ooit reikten de Atlasleeuwen tot de halve finale, waarin Frankrijk uiteindelijk te sterk was. Amrabat maakte op het middenveld grote indruk en werd dan ook al snel gelinkt aan een stap hogerop. Onder meer Liverpool, Tottenham Hotspur en Atlético Madrid werden in eerste instantie genoemd als mogelijke bestemming voor de oud-speler van Feyenoord en FC Utrecht. Uiteindelijk waren het dus Chelsea en Barcelona die een poging waagden, maar Amrabat is in ieder geval nog een half jaar speler van Fiorentina. 

Reacties

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
avatar

Ik kon vroeger naar .......maar ik had niet genoeg talent.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen