Arsenal loopt bij debuut Sean Dyche averij op in titelstrijd

4 februari 2023, 15:29
Arsenal loopt bij debuut Sean Dyche averij op in titelstrijd

Premier League-koploper Arsenal heeft zaterdag duur puntenverlies geleden op bezoek bij laagvlieger Everton. The Gunners kregen op Goodison Park amper kansen en verloren verdiend met 1-0. James Tarkowsi werd het goudhaantje voor de ploeg van debuterend trainer Sean Dyche. Hij bracht The Toffees in de tweede helft op voorsprong en dat was uiteindelijk voldoende voor de drie punten. 

In de strijd om het kampioenschap in de Premier League vervolgde koploper Arsenal de competitie met een uitwedstrijd tegen laagvlieger Everton. De ploeg van Mikel Arteta wilde maar wat graag de comfortabele voorsprong op de nummer twee Manchester City vergroten. Voor Everton gelden in deze fase van de competitie hele andere belangen. Met nieuwe trainer Sean Dyche, die vandaag voor het eerst op de bank zat, moeten The Toffees zo snel mogelijk uit de degradatiezone zien te komen.

Dat de verschillen op de ranglijst zo groot zijn, zagen weinig mensen in de eerste helft op het veld terugkomen. Arsenal mocht van geluk spreken dat Everton niet aan de leiding kwam. In het eigen Goodison Park kregen The Toffees de beste kansen. Arsenal stelde daar niet veel tegenover, maar was wel dicht bij de voorsprong. Een inzet van Buyako Saka werd ternauwernood van de lijn gehaald.

Loon naar werken

Ook in de tweede helft kreeg de koploper van de Premier League geen controle op de wedstrijd en dat kwam de ploeg uiteindelijk duur te staan. Tarkowski bracht de thuisploeg via een corner, waar Everton al de hele wedstrijd gevaarlijk mee was, eindelijk op voorsprong. De verdediger won het luchtduel van Martin Ødegaard. Diezelfde Ødegaard had vlak daarvoor The Gunners nog op voorsprong kunnen schieten.

Puntenverlies tegen de nummer negentien van de ranglijst was aanstaande. Een slotoffensief van Arsenal bleef uit en Everton bleef vrij gemakkelijk op de been. Het laatste gevaar kwam van Oleksandr Zinchenko, maar zijn schot ging huizenhoog over het doel. Arsenal loop dus averij op in de titelstrijd, terwijl Everton goede zaken doet in de degradatiestrijd. 

Vallen er 2 (of meer) doelpunten in de Conference League Finale? Zet één euro in en win €100,00! ⚽⚽

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

soccerscout
Link gekopieerd!
avatar

Daar is hij dan , Dyche de verschrikkelijke 🤣

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen