Auassar kan eigen gedrag niet verklaren: "Klaiber de hele wedstrijd niet gezien"

25 februari 2023, 12:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Adil Auassar speelde vrijdagavond een negatieve hoofdrol in de Eredivisie-ontmoeting tussen Sparta en FC Utrecht. Bij een 0-0 stand was er nog weinig aan de hand voor zijn ploeg, tot hij zich na 46 minuten spelen liet gaan en tegenstander Sean Klaiber een klap uitdeelde. Auassar kreeg rood, Sparta moest door met tien man en verloor met 0-3. De verdediger stak na afloop hand in eigen boezem.

In gesprek met ESPN kon Auassar maar moeilijk verklaren wat er op het moment van de rode kaart precies gebeurde. "Dat is heel moeilijk te beschrijven. Het gebeurde in een split-second. Ik had zelf niet door wat ik deed." Bij het terugzien van de beelden: "Hier kun je niets positiefs over zeggen. Wat mijn intentie was, is ook niet relevant. Het ziet er heel slecht uit op de camera en dit mag mij niet overkomen. We zaten goed in de wedstrijd en ik dupeer hiermee mijn team. Dat neem ik mezelf absoluut kwalijk."

"Ik zat zelf ook lekker in de wedstrijd", zei Auassar verder. "Toen gebeurde dit met Klaiber, die ik in de hele wedstrijd niet eens heb gezien. Hij staat aan de overkant van het veld. Soms gebeuren dingen in een split-second zonder dat je er zelf bij stilstaat. Achteraf denk je: dat is niet slim, eigenlijk heel dom." In ieder geval liep de Spartaan na afloop niet weg voor zijn verantwoordelijkheden. "Dat is niet zo moeilijk. Als het goed gaat, ontvang je graag de complimenten. Maar als het niet goed is, moet je ook gewoon op de blaren gaan zitten."

Misdragingen op de tribune

De rode kaart van Auassar kon moeilijk los worden gezien van de tijdelijke staking enkele minuten later. Een groep supporters van Sparta liet hun onvrede blijken door doelman Vasilis Barkas te bekogelen. Auassar kreeg de vraag of het zou helpen om dit soort incidenten terug te dringen als spelers zich minder zouden laten gaan, maar dat zag hij zelf anders. "Ik denk dat elke topsporter de grens opzoekt. De leiding is er om die grens te markeren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen