'Barcelona komt met opmerkelijke verkoop tegen financiële problemen'

11 februari 2023, 10:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Barcelona probeert al jaren uit een financieel dal te klimmen. De club moet voor tweehonderd miljoen euro aan salarissen bezuinigen voor volgend seizoen, maar nu komt Barca met een ander - opmerkelijk - plan om de financiële zorgen te verlichten.

In het seizoen 2023/2024 speelt de club in het Olympische Stadion van de stad, omdat het befaamde Camp Nou verbouwd gaat worden. In die periode wil de club de stoeltjes uit het wereldberoemde stadion verkopen, om op die manier wat geld binnen te halen. Er zijn nagenoeg honderdduizend stoeltjes in de thuishaven van een van de grootste clubs van de wereld, dus helpen kan het zeker.

Kans voor verzamelaars

Dat nieuws brengt Achraf Ben Ayad, een journalist van BEIN Sports via Twitter. 'Een mooie stap die Barcelona zal zetten voor liefhebbers van verzamelobjecten. De club overweegt de Camp Nou-stoelen te verkopen wanneer een deel van het stadion wordt gesloopt. Dit alles kan de inkomstenkwestie vergroten', aldus de journalist. Hoe duur de stoeltjes gaan worden is nog maar de vraag. 

De club probeert op creatieve manieren inkomsten te genereren. Zo is Camp Nou al beschikbaar voor uw bruiloften en partijen en konden mensen voor driehonderd euro een voetbalwedstrijd van een uur spelen op het magische gras van het stadion. De club hoopt in 2024 weer het Spotify Camp Nou te betreden, maar door de lengte van de verbouwing verwacht de club dan slechts 50% van de capaciteit te kunnen benutten.

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen