Bayern München komt eindelijk met goed nieuws over Mazraoui

3 februari 2023, 16:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Goed nieuws voor Bayern München én Noussair Mazraoui. De vleugelverdediger is namelijk op de weg terug. Mazraoui kwam sinds het afgelopen WK in Qatar niet meer in actie, maar heeft zich vrijdag eindelijk weer laten zien. 

Mazraoui was basisspeler bij Marokko tijdens het voor het Afrikaanse land zo succesvol verlopen WK in Qatar.

De Leeuwen van de Atlas verbaasden vriend en vijand door in de groepsfase boven Kroatië én België te eindigen en in de knock-outfase af te rekenen met achtereenvolgend Spanje en Portugal. Frankrijk bleek in de halve finale echter een maatje te groot. Mazraoui moest de halve eindstrijd na een positieve test op het coronavirus. Daar hield hij een milde onsteking aan zijn hartzakje aan over, waardoor hij dit kalenderjaar dus nog niet in actie kwam voor Bayern München.

De vleugelverdediger, die afgelopen zomer transfervrij de overstap maakte van Ajax naar Bayern, is nu dus op de weg terug. Mazraoui liet zich vrijdag weer zien aan zijn teamgenoten, alvorens binnen in de gym aan de slag te gaan met fitnesstrainer Peter Schlösser. Het is nog niet bekend wanneer Mazraoui de groepstraining hervat. Het heenduel met Paris Saint-Germain op dinsdag 14 februari lijkt hij in ieder geval nog te moeten missen. Dat geldt zeker voor Sadio Mané. De aanvaller is op de weg terug van een kuitbeenblessure, die hem al sinds begin november aan de kant houdt. Daardoor moest hij ook het WK in Qatar laten schieten.

Trainer Julian Nagelsmann vertelde vrijdag op zijn persconferentie dat hij verwacht dat Mané midden of eind februari zijn rentree kan maken. "Het ziet er goed uit en hij is pijnvrij", aldus de oefenmeester, die tevens bevestigde dat de heenwedstrijd tegen Paris Saint-Germain in de achtste finale van de Champions League nog aan Mané voorbijgaat. Dit betekent dat dus óók de koploper van Duitsland één van haar sterspelers mist bij de hervatting van het miljardenbal. Bij de Fransen zal Kylian Mbappé het thuisduel met Bayern München moeten missen.

Lees ook: Blessure Mbappé ernstiger dan gedacht: CL-kraker onhaalbaar

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen