'Busquets bereid tot groot offer in onderhandeling met Barcelona'

8 februari 2023, 19:00
'Busquets bereid tot groot offer in onderhandeling met Barcelona'

Er is nog altijd geen duidelijkheid over de sportieve toekomst van Sergio Busquets (35), wiens contract bij FC Barcelona aankomende zomer afloopt. De Spanjaard kan in de herfst van zijn loopbaan een vorstelijk salaris op gaan strijken in de MLS of het Midden-Oosten, maar volgens Spaanse media is een langer verblijf bij Barcelona tegen een aanzienlijk lagere vergoeding een steeds waarschijnlijkere optie voor Busquets. 

Barcelona-trainer Xavi Hernández maakte er de afgelopen tijd geen geheim van dat hij zijn oud-ploeggenoot dolgraag zou behouden voor de club. De zoektocht naar een mogelijke vervanger wordt ernstig bemoeilijkt door de precaire financiële situatie van de club. Omdat Xavi in Frenkie de Jong en Franck Kessié geen opvolger van Busquets voor de lange termijn ziet en een hoge transfersom voor een speler van buitenaf niet realistisch is, zou een contractverlenging van Busquets om meerdere redenen een godsgeschenk zijn voor de Catalanen. 

De gedachte om er nog minstens een jaar aan vast te plakken in Camp Nou lijkt Busquets wel aan te spreken, schrijft de Spaanse krant Marca woensdag. Sterker nog, volgens het medium is Busquets 'bereid zijn salaris drastisch te verlagen'. Naar verluidt verdient hij momenteel een bedrag van meer dan 20 miljoen euro per jaar. Omdat de club met een aantal grootverdieners afspraken maakte over uitgestelde betalingen in de corona-periode zou hij echter nog veel meer geld tegoed hebben van de club. 

Lees ook: Barcelona vreest financiële strop en is in gesprek met drietal

Niet naar Beckham

De mogelijke contractverlenging van Busquets bij Barcelona is een streep door de rekening van David Beckham. De Engelsman had hem graag naar zijn Inter Miami gehaald, dat uitkomt in de Amerikaanse MLS. Lange tijd leek Busquets dat ook te overwegen, maar toen duidelijk werd dat Lionel Messi langer bij Paris Saint-Germain zal gaan blijven werd dat idee minder aantrekkelijk voor de aanvoerder. Hij had in de Verenigde Staten graag nog een keer samengespeeld met zijn leeftijdgenoot, waarmee hij jarenlang de successen aaneenreeg in Barcelona.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen