Heitinga blijft winnen met Ajax: zeer overtuigend langs SC Cambuur

5 februari 2023, 14:09

Ajax is onder leiding van John Heitinga foutloos gebleven. Nadat de Amsterdammers bij het debuut van de opvolger van Alfred Schreuder al met 1-4 wonnen bij Excelsior, was het op bezoek bij SC Cambuur met 0-5 te sterk voor de laagvlieger in de Eredivisie. Anders dan op Kralingen was het achterin een stuk stabieler bij de formatie van Heitinga, die tijdelijk stijgt naar de derde plaats in de Eredivisie.

Hoewel Ajax onder nieuwe trainer Heitinga overtuigend won van Excelsior (1-4), waren er in de wedstrijd tegen de Rotterdammers nog de nodige problemen te zien. Desondanks toonde de nummer vier van de Eredivisie geen activiteit meer op de transfermarkt. Tegenstander Cambuur haalde daarentegen voor het sluiten van de markt twee spelers. Oude Eredivisie-bekenden Navarone Foor en Björn Johnsen werden beide transfervrij naar Leeuwarden gehaald.

De Molukse middenvelder maakte tegen Ajax gelijk zijn basisdebuut. Zijn ploeg had in de beginfase bijna niets in te brengen tegen de Amsterdammers. 020 mocht in balbezit ver komen, maar moest zich vervolgens een weg banen door een tienkoppige Cambuur-defensie. Door de geel-blauwe obstakels op het pad lukte het Ajax echter niet om tot grote kansen te komen. Met hoge druk hadden de bezoekers vaak echter snel weer terug: of Cambuur ging in de opbouw de mist in, of de lange halen richting eenzame spits Silvester van der Water kwamen niet aan. Eenmaal dook de 26-jarige jeugdexponent van Almere City op in het strafschopgebied, maar daar kon hij niet gevaarlijk worden.

Die kans had Cambuur echter niet langszij kunnen brengen, want Ajax stond inmiddels op een 0-2 voorsprong. Een schot van Klaassen werd in eerste instantie afgeweerd, maar Mohammed Kudus hield de bal binnen en passeerde vervolgens Alex Bangura met een knappe actie op de zijlijn. Zijn voorzet werd hard binnengekopt door Steven Berghuis.

In de tweede helft bleef Ajax op zoek naar de 0-3, maar met minder intensiteit dan voorheen. De bezoekers maakten in aanvallend opzicht iets meer fouten en lieten de bal daarnaast iets meer aan Cambuur. De ploeg van Sjors Ultee kon aanvallend echter geen vuist maken en creëerde vrijwel niets.

Lees ook: Heitinga kwam met nieuwe huisregels bij Ajax: "Telefoongebruik en op tijd komen"

Ajax bleef de wedstrijd stevig in handen houden en kwam in minuut 64 op 0-3. Tadic, die vandaag als een 'kapstokspits' fungeerde, legde de bal goed klaar op Berghuis. Hij kreeg teveel ruimte van de Cambuur-defensie en schoot vervolgens in de verre hoek raak. Daarmee was de wedstrijd gespeeld, maar was de Ajax-vreugde nog niet voorbij. Na geklungel in de verdediging van de thuisploeg bij een corner van de Amsterdammers belandde de bal voor de voeten van Brobbey. Hij ramde de bal hard in de bovenhoek en beëindigde daarmee zijn doelpuntendroogte.

Kort voor tijd maakte ook hij zijn tweede, nadat hij bij een counter Robbin Ruiter met een langzaam balletje passeerde. Noemenswaardig was ook nog het invallen van enkele debutanten. Johnsen en Mimoun Mahi maakten hun eerste minuten voor Cambuur, terwijl de 16-jarige Jorrel Hato een kwartier aan Ajax 1 mocht ruiken.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gerrit05
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Och jeej... Laat me raden.. de Calimero traantjes zijn ineens verdwenen en nou in 1x word 'dit Ajax' wiedeweerga vergeleken met een absolute legendarische topteam die het niveau allias Man. City, Arsenal, Barcelona etc.. aankunnen..?? Hou toch op! Was het echt Cambuur waar ze tegen speelde..? Volgens mij was dat FC Knudde, een team waar zowel Feyenoord, PSV, Twente etc.. er ook met twee vingers in de neus van winnen, ze zijn pas twee wedstrijden onderweg met Heitinga tegen zwakke tegenstanders en ze denken meteen al klassen verschil beter te zijn dan de rest van de top-5... Manmanman...🤦 Laten we maar eerst afwachten wat Heitinga tegen de op papier betere tegenstanders doet en kom dan pas terug of er daadwerkelijk verbetering is in dit huidige Ajax of dat ze terugvallen op het gene wat we onder Schreuder gezien hebben, maar ga voor nu geen veel te vroege en domme conclusies trekken.

DannyV0174
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

@Gerrit05 Goed verhaal, vooral lekker kort. Succes vanmiddag 👍🏻

Gerrit05
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Misschien krijg je gelijk, 't staat 0-1.. wat een bagger wedstrijd..

Kramer
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Feyenoord 1-0 thuis, PSV 3-0 verloren.. waarschijnlijk met 2 vingers ja. Maar goed, het is cambuur, plastic veld en we zagen weer een klein beetje Ajax terug.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ik ben Ajax fan loop absoluut nog geen polonaise kom op gaat over exelsior en cambuur maar tis wel duidelijk dat de spelers er meer plezier in hebben comp is nog lang en meerdere titel kandidaten Succes vanmiddag

Allback
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Tadic zet zijn lijn door van vorige week. Na vorige week een doelpunt en assist nu wederom een doelpunt en assist. Voor diegene die hem al af schreven. Nog steeds tot de beste van Nederland.

PPMS
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Dan is het maar tegen Cambuur met alle respect maar het is wel een opsteker en goed voor het team. Tadic laat zich in zeer goede doen zien en dat is ook mooi. De hand van Heitinga...zal wel niet, maar het ziet er véél positiever uit! Goed gedaan!

Zeeuwke
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Jij bent de grootste kneus .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen