Juventus krijgt langzaam maar zeker weer wat kleur op de wangen

12 februari 2023, 19:59

Juventus begint heel voorzichtig uit het diepe dal te kruipen. Vijf dagen na de 0-3 overwinning op Salernitana was de Oude Dame op eigen veld ook te sterk voor Fiorentina (1-0). Een doelpunt van Adrien Rabiot in de eerste helft maakte het verschil in Turijn.

Als er één club is die reikhalzend uitkijkt naar het einde van dit seizoen, dan is dat Juventus. De club uit Turijn raakte al vroeg in het seizoen flink achterop bij Napoli, eindigde in de groepsfase van de Champions League achter Benfica en Paris Saint-Germain en kreeg onlangs ook nog eens een flinke straf aan haar broek gehangen. Juventus werd gestraft wegens gesjoemel met de transferwaarden van spelers en moest vijftien punten inleveren, waardoor de grootmacht een vrije val maakte op de ranglijst.

Het was aan Juventus om zo snel mogelijk de draad weer op te pakken, maar dat ging heel moeizaam. Na de 5-1 nederlaag tegen Napoli volgden een gelijkspel tegen Atalanta Bergamo en een beschamende verliespartij tegen Monza. Het leek van kwaad tot erger te gaan, maar het gaat inmiddels weer wat beter met de recordkampioen. Juventus plaatste zich ten koste van Lazio voor de halve finale van de Coppa Italia en was vorige week met 0-3 te sterk voor Salernitana. Die zeges kregen dus een goed vervolg in de thuiswedstrijd tegen Fiorentina.

Rabiot knikte na 34 minuten raak uit een fijne voorzet van Angel Di María. Fiorentina-doelman Pietro Terracciano leek daar nog een stokje voor te steken, maar hij kon de bal nét niet voor de doellijn tegenhouden. Dusan Vlahovic dacht na een uur de score te verdubbelen, maar dat deed de Servische aanvaller in buitenspelpositie. Er ging dus een streep door een tweede Turijnse treffer. Dat had geen vervelende gevolgen voor de geplaagde topclub. Daarvoor mocht Juventus de videoscheidsrechter bedanken. Het was de VAR die een stokje stak voor de gelijkmaker van Fiorentina. Gaetano Castrovilli leek de bezoekers op de valreep toch nog een puntje te bezorgen, maar dat feestje ging dus niet hoor.

Europa League

Juventus bezet momenteel de negende plek in de Serie A. De achterstand op AS Roma, dat de felbegeerde vierde plek in handen heeft, is liefst twaalf punten. De snelste weg naar de competitie lijkt dus niet via de competitie te lopen, maar via de Europa League. Juventus speelt donderdag de eerste van twee wedstrijden tegen het Franse Nantes in de tussenronde van dat Europese toernooi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen