Koeman: "Als Messi zo over je denkt, dan slaat hij je gewoon over"

8 februari 2023, 20:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ronald Koeman kijkt met positieve gevoelens terug op zijn samenwerking met Lionel Messi bij Barcelona. In een interview met Andy van der Meijde doet de voormalig trainer van de Catalanen een boekje open over zijn relatie met de Argentijn.

"Ik heb geweldig met hem gewerkt. Hij had respect voor mij, ik had respect voor hem", blikt Koeman terug op zijn eerste seizoen bij de club. "We hebben de bekerfinale gewonnen, met goed voetbal, en gingen na een slechte start op een gegeven moment zelfs nog meedoen om het kampioenschap. Dat werd uiteindelijk Atlético Madrid, maar Messi was happy."

"Toen kreeg ik opeens te horen van de president dat Messi wegging, omdat ze er financieel niet uitkwamen. Dat was dramatisch, echt dramatisch", zegt de huidige bondscoach van het Nederlands elftal. "Dan ben je ineens dertig goals en twintig assists per jaar kwijt. Hij was zo goed, echt zo goed."

Koeman vertelt ook dat Messi zorgvuldig bepaalt aan wie hij de bal geeft op het veld. De naar Paris Saint-Germain vertrokken sterspeler zag bijvoorbeeld meteen veel potentie in Pedri. "Dus hij gaf Pedri ook gewoon de bal. Maar er waren ook spelers van wie hij dacht: als ik jou nu de bal geef, dan houden we hem niet. Dan slaat hij je gewoon over. Niemand durfde natuurlijk Messi op trainingen aan te pakken. Je wilt niet degene zijn die Messi blesseert."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen