Opstellingen PSV en Feyenoord: veel wijzigingen bij Rotterdammers

5 februari 2023, 13:12
Opstellingen PSV en Feyenoord: veel wijzigingen bij Rotterdammers

PSV en Feyenoord komen met vernieuwde gezichten voor de dag. Bij de Rotterdammers ontbreken noodgedwongen Justin Bijlow, Sebastian Szymanski en Quilindschy Hartman. Bij opponent PSV krijgt Phillipp Mwene vooralsnog de voorkeur aanwinst boven Patrick van Aanholt, terwijl ook Guus Til in de basis staat. Daardoor zijn er relatief veel wijzigingen voor de Eredivisie-kraker aan Rotterdamse zijde.

Bij PSV werden Van Aanholt en Erick Gutiérrez in de basiself verwacht, maar eerstgenoemde moet na zijn komst nog genoegen nemen met een plek op de reservebank – idem dito voor Thorgan Hazard. Til krijgt net als vorige week tegen Go Ahead Eagles tegen zijn oude club de voorkeur boven Erick Gutiérrez. Trainer Ruud van Nistelrooij kiest zodoende voor exact dezelfde spelers als tegen Kowet vorige week.

Bij Feyenoord ontbreken er dus vier potentiële basisspelers in de kraker tegen PSV, die vervangen worden door respectievelijk Timon Wellenreuther, Marcos López, Quinten Timber en Lutsharel Geertruida in het centrum van de achterhoede. In de spits krijgt Santiago Giménez opnieuw de voorkeur boven Danilo, die net als onder anderen Alireza Jahanbakhsh, Jacob Rasmussen en Oussama Idrissi op de bank begint. 

Lees ook: Heitinga kwam met nieuwe huisregels bij Ajax: "Telefoongebruik en op tijd komen"

Feyenoord kan een grote slag slaan in de strijd om de landstitel door de Eindhovense concurrent op grotere achterstand te zetten. Wint PSV, dan wordt de titelrace zowaar nog spannender. In september PSV in eigen huis met 4-3 van Feyenoord. Dat is de enige nederlaag die de Rotterdammers dit seizoen in competitieverband hebben geleden. Lukt het PSV om Feyenoord weer pijn te doen?

Opstelling PSV: Benitez; Teze Branthwaite, Obispo, Mwene; Sangaré, Veerman, Til; El Ghazi, De Jong, Simons

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Pedersen, Geertruida, Hancko, Lopez; Wieffer, Kökcü, Timber; Dilrosun, Gimenez, Paixao

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen