Real Madrid bereikt finale WK en kent tegenstander al

8 februari 2023, 22:07
Real Madrid bereikt finale WK en kent tegenstander al

Real Madrid heeft zich geplaatst voor de finale van het WK voor clubteams in Marokko. De ploeg van Carlo Ancelotti won de wedstrijd tegen Al-Ahly, de verliezend finalist van de Afrikaanse Champions League, woensdagavond met 1-4. In de finale is het Saudische Al-Hilal de tegenstander.

Vinícius Júnior opende de score in de slotfase van de eerste helft. De aanvaller ontfutselde de bal bij Mahmoud Metwaly en passeerde keeper Mohamed El Shenawy met een stift. Vlak na de pauze maakte Federico Valverde er 0-2 van uit een rebound, waarna Ali Maaloul wat terugdeed uit een strafschop die was verkregen na een overtreding van Eduardo Camavinga op Hussein El Shahat.

Later in de tweede helft kreeg ook Real een penalty, maar de inzet van Luka Modric werd gekeerd door El Shenawy. Toch bouwde Real de marge nog uit. In de blessuretijd combineerden Rodrygo en Dani Ceballos met hakballetjes, waarna eerstgenoemde de trekker overhaalde. Invaller Sergio Arribas bepaalde de eindstand op 1-4 met zijn eerste goal voor Real Madrid.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen