RKC overleeft Spaanse wereldgoal en meldt zich in linkerrijtje

1 februari 2023, 21:55

RKC Waalwijk heeft woensdagavond drie punten overgehouden aan de inhaalwedstrijd tegen Go Ahead Eagles (3-1). Doelpunten van Mats Seuntjens, Michiel Kramer en Yassin Oukili bezorgden de ploeg van trainer Joseph Oosting de volle buit. De Waalwijkers stijgen door de overwinning naar de negende plaats in de Eredivisie, terwijl Go Ahead blijft steken op de twaalfde plek.

RKC Waalwijk moest het in de wedstrijd, die anderhalve week geleden door een onbespeelbaar veld werd afgelast, stellen zonder zijn clubtopscorer. Iliass Bel Hassani ontving afgelopen weekend tegen FC Emmen zijn tweede rode kaart in drie wedstrijden en nam wederom plaats in het strafbankje. Diens vervanger Oukili deed met een assist bij het openingsdoelpunt van Seuntjens de geschorste middenvelder snel vergeten. Nog geen minuut nadat de VAR checkte of Go Ahead Eagles aanspraak maakte op een strafschop, werkte winteraanwinst Seuntjens een lage voorzet van Oukili beheerst af. 

Go Ahead Eagles ging in de periode daarna - met meerdere valpartijen - gretiger op zoek naar een strafschop dan naar een doelpunt. Toch viel de onverwachte 1-1 vlak voor rust alsnog en deze blonk uit in schoonheid. José Fontán plukte een vrije trap in één keer uit de lucht en zag zijn schot weergaloos in het Waalwijkse doel zeilen. Het doelpunt van de Spanjaard was een lust voor het oog, maar wel slechts één van de twee schoten tijdens de verder lusteloze eerste helft.

De individuele klasse van Seuntjens hielp RKC Waalwijk in het tweede bedrijf om weer op voorsprong te komen. Na een schijnbeweging legde hij met een voorzet de bal panklaar op het hoofd van collega-aanvaller Kramer, die eenvoudig binnenkopte. Oukili zorgde met een magnifieke kanonskogel - die de onderkant van de lat kuste - voor de 3-1 en liet het Mandemakers Stadion opveren. Go Ahead Eagles richtte niets meer uit, waardoor de thuisploeg drie punten bijschrijft en zich daarmee nestelt op plaats negen.

Man of the Match: Mats Seuntjens

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen