Rooney verklapt wat spelers achter de schermen zeggen over Ten Hag

26 februari 2023, 08:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Wayne Rooney is diep onder de indruk van de prestaties van Erik ten Hag bij Manchester United. Het clubicoon van The Red Devils vindt dat Ten Hag zorgt voor een frisse wind die al geruime tijd nodig was. Ook de spelers lopen volgens Rooney weg met de trainer, al zeggen ze in persoonlijke gesprekken wel dat hij veeleisend is.

Ten Hag boekte donderdag een groot succes door FC Barcelona uit te schakelen in de Europa League en won zondag zijn eerste prijs door Newcastle United te verslaan in de League Cup-finale. "Hij is wat Manchester United al een aantal jaar nodig had. Ik ben regelmatig aanwezig bij de trainingen, zeker toen de MLS stil lag en ik in Engeland was", zei de trainer van het Amerikaanse D.C. United in gesprek met ESPN, daags voor de finale. "Ik heb met best wat spelers gesproken. Ik weet dat ze genieten van de samenwerking met hem."

Lees ookDit is hoe Old Trafford reageert op Ten Hag na de zege op Barcelona

"Dat is altijd belangrijk voor de spelers. Maar hij vraagt ook veel van de spelers", heeft Rooney vernomen. "Hij heeft veranderingen aangebracht aan de mindset en het vertrouwen van spelers. Ze hebben nu het vertrouwen dat ze echt een goed team zijn. Ik denk dat je dit seizoen kunt zien dat ze zich in een goede positie bevinden. Er zijn nog veel wedstrijden te gaan, je weet nooit wat er nog kan gebeuren."

Ten Hag benadrukte vanaf het begin het belang van een andere cultuur binnen de club. Hij is hard en veeleisend voor zijn spelers en heeft aangegeven dat ze speeltijd moeten verdienen. Tegelijkertijd probeert hij spelers die het verdienen bij de ploeg te blijven betrekken. "Het is belangrijk om een goede sfeer te creëren. Dat is soms moeilijker dan het lijkt", weet Rooney. "Ten Hag is eraan geslaagd om alle spelers bij de ploeg te betrekken. De spelers die van de bank komen, hebben ook een belangrijke rol. De cultuur die hij met zich meebrengt was al een tijd nodig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Sarcastico
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goed gedaan, pipo. Maar laten we hem nou niet te hoog de hemel inprijzen. Deze prijs heeft in de voetballerij net zoveel waarde als een volle kaart bij de "Albert Heijn". Vele teams treden aan met het derde elftal dus zoveel waarde hechten de clubs uit de PL er niet aan. Maar desalniettemin...Manu heeft die prijs toch wel binnen.

OneBloodOneAim
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geen bijbaantje voor Her Schreuder en Her Flick daar bij Man-U als toilet schoonmaak :-)D poep in de broek

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen