Simeone ziet opvallende verbetering Memphis Depay bij Atlético

11 februari 2023, 13:10   Bijgewerkt: 11 februari 2023, 13:29
Simeone ziet opvallende verbetering Memphis Depay bij Atlético

Atlético Madrid-trainer Diego Simeone kwam zaterdag met positieve berichten over Memphis Depay. Nog maar een week nadat de Argentijn zich had beklaagd over de fysieke gesteldheid van de Nederlandse aanvaller meldde hij tijdens een persconferentie dat Depay in de afgelopen dagen een uitstekende indruk op de training heeft gemaakt. 

Memphis kwam sinds zijn overkomst van FC Barcelona voorsnog alleen als invaller binnen de lijnen bij de Madrilenen. Dat had te maken met een gebrek aan wedstrijdritme, vertelde Simeone vorige week nog. "Hij moet ons helpen en wij moeten hem helpen zijn fysieke conditie te verbeteren", sprak de oefenmeester na het gelijkspel tegen Getafe (1-1).

Lees ook: 'Diego Simeone nog niet onder indruk van Memphis Depay'

Daarna toonde de Nederlandse aanvaller echter een flinke verbetering, zei Simeone vandaag. "Dit was zijn beste week sinds hij bij ons is", klonk het zaterdag. "Hij heeft keihard gewerkt, hopelijk kan hij morgen hetzelfde laten zien." Simeone is er nog niet over uit of Memphis klaar is voor een basisplaats, mede door de aanwezigheid van Álvaro Morata. "Memphis is snel, sterk, zijn spel vanaf de zijkant is opwindend en hij geeft ons een alternatief voor Morata, die heeft weer andere kwaliteiten. Ze kunnen eventueel ook samenspelen, dan hebben we Memphis nodig zoals hij deze week trainde." 

Zondag treft Atlético, dat voorlopig vierde is in La Liga, Celta de Vigo dat twaalfde staat. De Galiciërs wonnen hun afgelopen twee duels met Athletic Bilbao (1-0) en Real Betis (3-4). Simeone is beducht voor de tegenstander die in november Carlos Carvalhal aanstelde als trainer. "Sinds zijn komst heeft hij beetje bij beetje zijn elftal gevormd rond zijn belangrijkste spelers. Ze zijn lastig te bespelen door hun uitstekende positiespel en het vermogen van Iago Aspas om het spel te maken. Het zal een lastige wedstrijd worden", voorspelt Simeone.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen