Sir Alex Ferguson ziet 'gevaar' en waarschuwt Erik ten Hag

28 februari 2023, 09:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sir Alex Ferguson is onder de indruk van het Manchester United onder Erik ten Hag, maar ziet ook een punt van zorg voor de Mancunians. In zijn ogen is de ploeg té afhankelijk van de doelpunten van Marcus Rashford en dat zou het elftal van Erik ten Hag volgens de Schot nog wel eens op kunnen breken.

Voorafgaand aan de gewonnen finale van de League Cup ging Ferguson een hapje eten met Ten Hag en na de eindzege kwam de Schot de oud-coach van Ajax als een van de eersten feliciteren. In gesprek met Sky Sports merkte Ferguson deze week echter op dat er wel heel veel druk op de schouders van Rashford ligt. "Hij (Rashford, red.) verkeert in een geweldige vorm. Helaas voor ons is hij de belangrijkste bron van doelpunten. We zouden nog zo'n iemand kunnen gebruiken, maar hij doet het", adviseert Ferguson. 

Ondanks het punt van zorg is Ferguson erg onder de indruk van het werk van Ten Hag. "United leeft voor succes en hij is de goede weg ingeslagen. Zijn aankopen zijn echt goed geweest en ik denk dat hij daar een belangrijke rol in heeft gespeeld. Hij heeft een club, die erg groot is, in zijn greep. Je komt naar United en probeert een goede start te maken. Nou, dat is gelukt", concludeert de legendarische oud-trainer met gevoel voor understatement.

Lees ook: Derksen moet mening over Ten Hag bijstellen: "Had ongelijk"

Ten Hag pakte afgelopen weekend met de League Cup zijn eerste beker als manager van Manchester United. Daar blijft het dit seizoen mogelijk niet bij, United doet namelijk nog mee om drie prijzen. In de Premier League staat de club derde, acht punten achter koploper Arsenal. Daarnaast treft United in de achtste finale van de Europa League het Spaanse Real Betis en bereikte Ten Hag ook de vijfde ronde van de FA Cup. Daarin is West Ham United komende woensdag de tegenstander. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen