Sparta heeft het goede gevoel weer terug, Go Ahead baalt weer van arbitrage

12 februari 2023, 14:15   Bijgewerkt: 12 februari 2023, 14:29
Sparta heeft het goede gevoel weer terug, Go Ahead baalt weer van arbitrage

Sparta Rotterdam heeft het goede gevoel terug: na drie gelijke spelen op rij won de ploeg van Maurice Steijn zondagmiddag weer eens. Go Ahead Eagles werd door treffers van Vito van Crooij en Tobias Lauritsen het slachtoffer: 2-1. Kowet werd weliswaar wederom een strafschop onthouden, toch viel er op de zege uiteindelijk weinig af te dingen.

Sparta kwam in de 'lunchwedstrijd' al vroeg op voorsprong via Vito van Crooij, die daarmee alweer zijn achtste seizoenstreffer liet noteren. Het duurde even voordat de bezoekers van deze schrik waren bekomen. Bovendien zat de bekeruitschakeling bij ADO Den Haag van afgelopen donderdag nog in de benen en hoofden van de spelers. Go Ahead Eagles-trainer René Hake beklaagde zich eerder deze week enigszins terecht over de korte rustperiode tussen de wedstrijden in Den Haag en Rotterdam.

Zijn ploeg had even nodig om de vroege tegentreffer te verwerken, maar kwam langzaam aan wel beter in de wedstrijd. Grote kansen vloeiden niet voort uit het optisch overwicht. Een kopbal van verdediger Gerrit Nauber zorgde voor het meeste gevaar. Sparta-doelman Nick Olij bewees zijn klasse nog maar eens. De goalie incasseerde in de eerste zes competitiewedstrijden na de winterstop nog maar één tegentreffer. Waar Go Ahead Eagles voorbije donderdag nog klaagde over het ontbreken van de VAR, gingen nu de blikken hoopvol naar de zijkant nadat Bobby Adekanye over de knie ging bij Dirk Abels. Een strafschop werd wederom echter niet gegeven. 

Uitgerekend oud-Spartaan Finn Stokkers trok de score na de pauze weer in evenwicht. Sparta sloeg echter al snel weer toe via de raak koppende Tobias Lauritsen. Het maakte dat het eerste kwartier na de pauze al leuker was dan de 45 minuten daarvoor. Na de treffers zakte de wedstrijd qua amusementswaarde weer snel in. Sparta controleerde terwijl de bezoekers vooral machteloos oogden. 

De Rotterdammers kregen via Lauritsen en de weer van een blessure herstelde invaller Koki Saito de beste kansen. Met een wel heel fraai schot probeerde Joshua Kitolano het vanaf 'randje zestien', de middenvelder zag de bal via de binnenkant van de paal terug het veld in komen. Zo bleef Kowet in de wedstrijd maar konden de Deventenaren, ondanks de aanvallende wissels, de gelijkmaker niet meer forceren. Door de zege staan De Kasteelheren op 37 punten en dat is al meer dan in heel vorig seizoen. 

Man of the match: Tobias Lauritsen

Reacties

Dirk
Link gekopieerd!
avatar

Sparta heeft dit jaar ook het geluk mee . Dan kun je ver komen met goed voetbal.

soccerscout
Link gekopieerd!
avatar

SPARTA gaat Europa in 👍

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen