Streuer ziet Jans stap naar topclub maken: "Ajax, waarom niet?"

7 februari 2023, 11:25   Bijgewerkt: 7 februari 2023, 11:31
Streuer ziet Jans stap naar topclub maken:

FC Twente lijkt snel duidelijkheid te gaan geven over de toekomst van technisch directeur Jan Streuer en trainer Ron Jans. De belangrijke schakels bij de succesvolle Tukkers beschikken over een aflopende verbintenis. Het heeft er alle schijn van dat zij allebei in Enschede blijven.

Streuer (71) en Jans (64) begonnen drie jaar geleden aan hun avontuur bij Twente. Inmiddels zijn ze met hun club terug te vinden in de top van de Eredivisie en is de titel niet uitgesloten. De gesprekken over contractverlenging zijn momenteel in volle gang, maar nog niet afgerond. "Als ik blijf, blijft de trainer ook. Of hijzelf moet een ander plan hebben", aldus de ervaren Streuer in gesprek met Voetbal International.

Lees ook: 'Twente moet vrezen; Unnerstall bekeken door Duitse grootmacht'

Jans werkte onder meer bij FC Groningen, sc Heerenveen, Standard Luik, PEC Zwolle en FC Cincinnati. Streuer hoopt dat Jans de club uit Enschede trouw blijft, maar zou ook nier raar opkijken als hij een nieuwe stap zet in zijn trainersloopbaan. "Bij een topclub zou hij ook succesvol kunnen zijn. Ajax, waarom niet? Ron geeft veel vrijheid, dat geeft spelers ook vertrouwen", vertelt Streuer over de oefenmeester.

Titelstrijd

Twente presteert uitstekend in de Eredivisie en staat momenteel op de vijfde plaats. De achterstand op koploper Feyenoord is zes punten, dus de strijd bovenin ligt nog helemaal open. Streuer ziet kansen voor Twente. "Als je de discipline in ons elftal ziet, dat is geweldig. Alle spelers weten precies wat ze moeten doen. In het verdedigen, in het aanvallen. Daarop wordt goed getraind. Het enige wat ontbreekt is dat we makkelijk die ballen erin trappen."

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
avatar

Streuer is een hele rare man . Jans is een trainer perfect voor twente en eerder groningen . Maar voor een landelijke topclub komt hij tekort . Dan komt er meer bij kijken dan voetbaltechnisch. Bij luik was de druk ook al te groot . Laat staan ajax ,psv ,of feyenoord . Bij twente is het geen ramp als de ploeg een keer verliest of 6e eindigt .

PPMS
Link gekopieerd!
avatar

Als tariner kan ik Ron Jans wel waarderen maar ik vind hem geen Ajax type trainer.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen