Ten Hag geniet van 'een van de beste spitsen van Europa'

12 februari 2023, 18:12

Erik ten Hag is lyrisch over de ontwikkeling van Marcus Rashford. De aanvaller van Manchester United scoorde in twaalf van de veertien wedstrijden na het WK waarin hij een basisplek had; zondag zette hij The Red Devils op voorsprong tegen Leeds United (0-2 zege).

Van de BBC kreeg Ten Hag de vraag of Rashford op dit moment de beste spits van Europa is. "Zeker een van de beste. Ik was vanaf het eerste moment overtuigd van hem. Ik had enorm veel zin om met hem te werken. Ik dacht dat ik meer uit hem kon halen. Hij heeft een enorme potentie", zei de oefenmeester, die Rashford na de wedstrijd omhelsde. "Ik zei tegen hem: wat een uithaal!"

Bij Sky Sports toonde Ten Hag zich trots op zijn elftal. Ondanks wijzigingen op meerdere posities trok Manchester United de wedstrijd naar zich toe. "We hebben opnieuw aangetoond een team te zijn. We zijn de enige ploeg in heel Europa die actief is in vier competities. Je moet je selectie dus benutten. Iedereen draagt bij, iedereen is belangrijk. Dat is goed om te weten. Daar kun je in tactisch opzicht ook je voordeel mee doen. Vandaag hebben we dat gedaan. We zijn blij met de overwinning."

Lees ookSupporters van Man United genieten van beelden Rashford met Ten Hag

Een van de spelers die een verrassende basisplek kreeg, was Harry Maguire. "Ik heb hem al in veel wedstrijden gezien. Hij speelde bijvoorbeeld tegen Reading en Bournemouth en is ook meermaals ingevallen. Hij zal zijn wedstrijden spelen. We hebben hem nodig. Hij is een goede speler, maar er is concurrentie. We hebben verdedigers van topkwaliteit. Die concurrentie binnen de ploeg hebben we nodig om wedstrijden te kunnen winnen."

Verder had Jadon Sancho voor het eerst in drieënhalve maand een basisplek in de Premier League. Ten Hag is 'enorm blij' met zijn terugkeer. "Het was zijn eerste basisplek in lange tijd. In het eerste uur was het moeizaam, maar dat kwam niet door de voorhoede, dat kwam omdat we achterin en op het middenveld slecht waren aan de bal en omdat we niet kalm bleven. Dan is het moeilijk voor de aanvallers. Na de wissels vonden we de ruimtes beter en maken we een goede 0-1."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen