Ten Hag overweegt andere positie Martínez: "Soms moet je creatief zijn"

1 februari 2023, 11:58
Ten Hag overweegt andere positie Martínez:

Erik ten Hag sluit niet uit dat Lisandro Martínez wordt ingezet als vervanger van de geblesseerde Christian Eriksen. Dinsdagavond versterkte Manchester United zich met Marcel Sabitzer, maar Ten Hag ziet ook een rol voor Martínez weggelegd op het middenveld.

Tot dusver werd de Argentijn alleen opgesteld als centrumverdediger. Ten Hag weet echter als geen ander dat zijn pupil ook uit de voeten kan op het middenveld. Bij Ajax speelde Martínez met name in zijn eerste seizoen als controleur. "Hij heeft het in het verleden gedaan. Als trainer moet ik soms creatief zijn", legt Ten Hag uit in de Engelse pers.

"Soms heb je andere spelers ter beschikking die niet altijd in de basis staan", vervolgt de trainer, die Martínez vorige maand bijvoorbeeld op de bank hield tegen Bournemouth (3-0 zege) en Manchester City (2-1 zege). "Ik kan per positie maar één speler opstellen. Misschien kunnen we wat schuiven en creatief zijn om het elftal samen te stellen."

Door een charge van Andy Carroll raakte Eriksen zaterdag geblesseerd aan zijn enkel. De Deen is naar verwachting drie maanden uit de roulatie. Op de persconferentie voorafgaand aan de return tegen Nottingham Forrest in de halve finale van de FA Cup sprak Ten Hag nog zijn afschuw uit over de tackle van Carroll.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen