Ten Hag ziet invaller United de show stelen: "Een briljante voetballer"

9 februari 2023, 08:22   Bijgewerkt: 9 februari 2023, 09:40
Ten Hag ziet invaller United de show stelen:

Bij Erik ten Hag zullen er gemengde gevoelens overheersen na het 2-2 gelijkspel tegen Leeds United op woensdagavond. Hoewel zijn ploeg in de tweede helft terug kwam van een 2-0 achterstand, zal de trainer van Manchester United op het eigen Old Trafford gerekend hebben over een overwinning tegen de nummer zestien van de Premier League. Over de prestatie van één speler is Ten Hag echter meer dan tevreden.

Jadon Sancho kwam in de 59e minuut binnen de lijnen als vervanger van Wout Weghorst en was cruciaal voor de comeback van United. ''Ik ben heel blij voor hem. Hij is op de weg terug. We weten dat hij een geweldige speler is", begon Ten Hag lovend over het optreden van Sancho bij Sky Sports. "Hij kan zeker voor ons team een grote impact hebben. Vanavond had hij dat, maar we weten dat hij een constante impact kan hebben."

Sancho kende dit seizoen enkele moeilijkheden en was lange tijd vanwege mentale problemen niet klaar om mee te trainen met de selectie van Ten Hag. Toch staan zijn kwaliteiten niet ter discussie bij de Tukker. "Hij moet heel hard werken, dat doen we allemaal, en op dit moment staat hij er goed voor. Het is een briljante voetballer, en die tweede goal vond ik echt leuk, en speciaal voor hem." Dat uitgerekend Sancho de gelijkmaker op zijn naam schreef, deed Ten Hag goed. "Het was een moeilijke periode, maar hij vecht zichzelf eruit. Daar verdient hij credits voor. Ik ben verguld, ik ben trots dat hij het heeft gedaan."

Zie ook: Van trainen bij Rosmalen naar scoren op Old Trafford: Sancho doet het

Dramatische start

Een kritische noot voor de trainer is het feit dat United in de eerste minuut van de wedstrijd en vlak na de rust de tegentreffers incasseerde. Hier baalde Ten Hag zichtbaar van. "Het is zeker waar dat we elke helft niet klaar waren. Je kunt zeggen dat we een punt hebben gewonnen, want als je in een derby terugkomt van een 2-0 achterstand is dat goed. Maar aan de andere kant, als je een derby begint zoals wij deden, is het onaanvaardbaar. Je moet klaar zijn om te vechten en we waren niet klaar voor de strijd."

Vallen er 2 (of meer) doelpunten in de Conference League Finale? Zet één euro in en win €100,00! ⚽⚽

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen