Ter Stegen zou De Jong het liefst vastbinden aan zijn stoel

15 februari 2023, 10:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Marc-André ter Stegen hoopt dat Frenkie de Jong tot in lengte van jaren bij Barcelona blijft spelen. In de zomer hengelde Manchester United nadrukkelijk naar de middenvelder, die zelf koos voor een langer verblijf in Camp Nou.

De Jong is bezig aan zijn vierde seizoen in dienst van Barcelona en heeft een vaste basisplaats in de ploeg van Xavi. "Ik heb een enorm hoge pet op van Frenkie. Ik verwacht veel van hem", zegt Ter Stegen in een interview met The Guardian. "Een speler als hij is, pff, heel goed om te hebben, omdat hij ontzettend veel talent heeft. Hij ziet en beleeft het voetbal op een andere manier."

De Jong dient ook als een voorbeeld voor jongere spelers als Gavi en Pedri, denkt de Duitse doelman. "Ik vind hem gewoon een fantastische speler. Ik hoopte in de zomer dat hij hier zou blijven, want hij is het type speler dat ik in de ploeg wil hebben. Er deden veel geruchten de ronde, maar ik ben gewoon blij dat hij hier nog is en ik wil niet dat hij vertrekt. Dat wil ik heel duidelijk maken."

Ter Stegen gebaart grappend dat hij De Jong wil vastbinden aan zijn stoel. "Ik ga hier ooit iets aan hangen waardoor hij voor eeuwig bij Barcelona blijft." De Jong heeft een contract tot medio 2026 bij Barcelona en heeft nooit in het openbaar laten blijken een vertrekwens te hebben. De relatie tussen de club en de speler stond in de zomer wel op scherp, maar die slechte signalen zijn inmiddels minder prominent. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen