Trauma voor Ajax-supporters: het dramatische verleden op De Vijverberg

28 februari 2023, 17:54
Trauma voor Ajax-supporters: het dramatische verleden op De Vijverberg

Aankomende donderdag zal de 23e keer zijn dat Ajax op bezoek gaat bij De Graafschap. De ploeg van John Heitinga gaat op De Vijverberg proberen de halve finale van de KNVB-beker te bereiken, maar zal daarvoor een pijnlijk verleden achter zich moeten laten. Ajax-supporters hebben door de jaren heen twee dramatische wedstrijden mee moeten maken.

8 mei 2016 is bij vele voetbalsupporters de wedstrijd die het verst in het geheugen zal staan. Alles wat een 34e landskampioenschap van Ajax nog in de weg stond was een overwinning op de Vijverberg tegen De Graafschap, dat later zou degraderen uit de Eredivisie. Nadat Amin Younes de Amsterdammers op voorsprong had gezet, was het echter Bryan Smeets die de hoop van alle Ajacieden in flarden schoot: 1-1. 

De allereerste editie op De Vijverberg vond echter plaats in 1974, op 15 april. Ajax had het jaar daarvoor voor de derde keer op rij de Europa Cup I gewonnen en met namen als Wim Suurbier, Ruud Krol, Johan Neeskens, Gerrie Mühren, Piet Keizer en Jan Mulder waren de Amsterdammers de torenhoge favoriet. Toen Pim van Dord vlak na de rust het enige doelpunt van de wedstrijd maakte voor De Graafschap was de schok dus groot. 

Siem de Jong afwezig

Wanneer Ajax donderdag probeert de halve finale van de beker te behalen, zal het in ieder geval geen last hebben van een oud-teamgenoot. Siem de Jong is namelijk niet fit genoeg om mee te doen, zo meldt De Gelderlander. Donderdag zal er om 21.00 uur worden afgetrapt in Doetinchem, waar 12.500 supporters in een uitverkochte Vijverberg hun ploegen aan zullen juichen.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Rosa
Link gekopieerd!
avatar

Het drama kwam door de koppigheid van De Boer om Milik niet op te stellen. Daarvoor had De Boer al vaak ruzie met El Hamdoui. De Boer is de grootste schuldige.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen