Van Hanegem: "Kun je dan serieus genomen worden als titelkandidaat?"

5 februari 2023, 22:14
Van Hanegem:

Willem van Hanegem betwijfelt of Feyenoord 'serieus genomen kan worden als titelkandidaat'. De clubicoon merkt dat het gelijkspel tegen PSV (2-2) tot tevredenheid heeft geleid in Rotterdam, maar snapt niet zo goed waarom.

Feyenoord maakte weliswaar een 0-2 achterstand goed, maar had op basis van de Expected Goals (3,35 versus 0,48) op meer goals mogen hopen. "Feyenoord was eigenlijk ook wel tevreden, hoorde ik. Want zij hadden heel de wedstrijd aangevallen en PSV niet. Maar PSV stond toch al heel snel voor en iedereen wist toch dat PSV zou gaan counteren?"

Lees ookSlot geeft toe: "Wat dat betreft kijken we met jaloezie naar PSV"

"Van Nistelrooij noemde Xavi Simons 'fenomenaal', maar dat was dus op basis van twee acties, toch? Dan heb je het toch niet over fenomenaal?", vraagt Van Hanegem zich af. "Feyenoord liet zoveel ruimte achter de laatste linie, maar PSV maakte daar eigenlijk nooit gebruik van. Als je dan na afloop tevreden bent, kun je dan serieus worden genomen als titelkandidaat?"

Of Feyenoord echt tevreden was met een punt, valt te betwisten. Aanvoerder Orkun Kökçü bleek na afloop vooral opgelucht. "Gezien het spelbeeld moesten we op z'n minst wel een gelijkspel eruit halen. Dat hebben we gedaan, maar het werd ons ook wel gemakkelijk gemaakt door hun rode kaart", zei de aanvoerder van Feyenoord tegen ESPN. Slot zei '[a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/414036/slot-geeft-toe-wat-dat-betreft-kijken-we-met-jaloezie-naar-psv/,_blank,teleurgesteld]' te zijn over het resultaat.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen