Wordt Tannane benadeeld? "Als hij ademt heeft hij al halve gele kaart"

13 februari 2023, 12:01
Wordt Tannane benadeeld?

Oussama Tannane is dit seizoen onderwerp van gesprek. De aanvallende middenvelder speelt de ene week de pannen van het dak, de andere week loopt hij tegen een onnodige gele of zelfs rode kaart aan. Zaterdagavond was het in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur weer zover. Tannane kreeg een gele prent en dat was zijn vijfde van het seizoen, waardoor hij de uitwedstrijd tegen Excelsior aan zich voorbij moet laten gaan.

Het is zeker niet voor het eerst dit seizoen dat hij een wedstrijd wegens een schorsing moet missen. In de Gelderse derby tegen Vitesse werd de linkspoot al na 23 minuten met een rode kaart van het veld gestuurd, waarna hij een schorsing van drie wedstrijden aan zijn broek kreeg gehangen. "Ik ben niet boos op hem geworden om deze overtreding. Die rode kaart tegen Vitesse is al genoeg besproken, daar heb ik het natuurlijk met hem over gehad", zei NEC-trainer Rogier Meijer zondagavond aan tafel bij Studio Voetbal.

De oefenmeester kan komend weekend dus geen beroep doen op Tannane. Een domper voor NEC en Meijer, want de uitwedstrijd tegen Excelsior is een belangrijke. Meijer nam het desondanks op voor zijn spelmaker. "Oussama is een speler die altijd met vuur speelt, letterlijk en figuurlijk. Dat moet ik ook niet uit hem halen. Dat vind ik zijn kwaliteit. Op het moment dat hij gaat meespelen met de rest heeft hij die kwaliteit niet. Hij is ook een aanjager voor ons, ook op de momenten dat we de bal niet hebben. Dit zit in zijn spel. Ik denk niet dat we dat eruit gaan krijgen."

Lees ook: NEC-middenvelder Tannane woedend: "Dat is echt kaarten aannaaien"

Tannane werd zaterdagavond na afloop van het thuisduel met SC Cambuur voor de camera van ESPN gevraagd naar zijn gele kaart. De linkspoot liet er geen misverstand over bestaan en was van mening dat de scheidsrechters hem altijd moeten hebben. Jeroen Stekelenburg noemde Tannane 'weinig zelfkritisch'. "Ik denk dat de waarheid daarvan wel ergens in het midden ligt", reageerde Meijer daar weer op. "Ik zie de laatste tijd ook overtredingen waar geen gele of rode kaart voor wordt gegeven of waarvoor zelfs de VAR niet gaat kijken. Als Oussama ademt heeft hij al een halve gele kaart, dus ik moet eerlijk zeggen dat dat wel meespeelt."

Betrouwbaarheid

Pierre van Hooijdonk stelde Meijer de vraag of hij niet 'knettergek' wordt van Tannane. "Hij is geniaal, maar tegelijkertijd is hij ook onbetrouwbaar voor je. Er hoeft maar iets te gebeuren en er ontstaat kortsluiting en je bent hem weer een aantal weken kwijt. Jij wil als trainer elke week een beroep kunnen doen op een van en misschien wel je beste speler." Meijer antwoordde dat hij er niet 'gek' van wordt, maar dat hij samen met Tannane wel probeert te voorkomen dat hij te vaak in zo'n situatie komt. "Ik denk alleen niet dat we dat eruit gaan krijgen en ik denk ook niet dat we dat moeten doen. Maar natuurlijk hoop ik wel dat hij een bepaalde betrouwbaarheid in zich krijgt zodat we langer van hem kunnen genieten."

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen