Yilmaz aangeslagen, maar dankbaar: "Ik voel me nu meer verbonden met Nederland"

9 februari 2023, 14:07

Burak Yilmaz is Nederland dankbaar voor de steun die Turkije en Syrië krijgen na de aardbevingsramp. De landen werden maandag getroffen door zware aardbevingen die duizenden levens hebben geëist. Het dodental is inmiddels opgelopen naar meer dan zeventienduizend. Giro 555 heeft op het moment van schrijven ruim negen miljoen euro opgehaald voor de slachtoffers.

Fortuna Sittard kondigde eerder op de dag aan dat het komend weekend tegen FC Emmen met Giro 555 op het shirt speelt. Het doet Yilmaz veel dat er in Nederland zo wordt meegeleefd met de Turken en Syriërs. "Ik wil iedereen bedanken die heeft geholpen. Ik had het hier al naar mijn zin en vind het hier prachtig, maar voel nu me nog meer verbonden met Nederland. Dat de staat en inwoners ons zo veel helpen, waarderen we enorm", aldus Yilmaz met hulp van 'tolk' Oguzhan Özyakup tegen ESPN.

Dat voetbal slechts een bijzaak is, wordt volgens Yilmaz in zulke tijden alleen maar duidelijker. "We vergeten soms dat voetbal niet alles in het leven is. Vooral op zulke momenten besef ik: winnen of verliezen, het komt en gaat. Sommigen zijn nu zonder hun ouders en familie, die er niet meer zijn. Dat telt zwaarder dan alles wat er is", aldus een zichtbaar aangeslagen Yilmaz, die sinds dit seizoen uitkomt voor Fortuna Sittard.

Veiling

De speciale shirts waarmee Fortuna Sittard komend weekend speelt, worden na de wedstrijd tegen FC Emmen geveild. Alle opbrengsten zullen ten goede komen aan Giro 555. "Een ramp als deze raakt ons allemaal. Dichtbij of ver weg. Met deze actie willen we als club aandacht vragen voor de situatie en een bijdrage leveren om de getroffenen te helpen. Groot of klein, elke vorm van steun helpt", zei Fortuna-voorzitter Isitan Gün eerder.

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Koempel
Link gekopieerd!
avatar

Zolang al hier en nog geen stom woord Nederlands of Engels. Wat een ezel!

soccerscout
Link gekopieerd!
avatar

Dat is nu het bewijs hoe dit volk is 👎

soccerscout
Link gekopieerd!
avatar

Wat een fucking leugenaar 🤮

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen