Bondscoach blij dat 'zinderende' Madueke PSV inruilde voor Chelsea

26 maart 2023, 17:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Noni Madueke heeft zaterdag bij Jong Engeland zijn visitekaartje afgegeven. De aanvaller, die in de winterstop bij PSV vertrok en overstapte naar Chelsea, was als invaller belangrijk met twee assists én een treffer tegen de leeftijdsgenoten van Frankrijk.

Madueke begon als bankzitter bij de beloftenploeg van Engeland, maar maakte in de tweede helft zijn opwachting. Vanaf dat moment ging het ook pas lopen bij de Britten, die hard wisten af te rekenen met de Fransen. Madueke had daar met een doelpunt en twee assists een groot aandeel in en kon dan ook op positieve kritieken van bondscaoch Lee Carsley rekenen.

"Hij viel uitstekend in. Het was heel prettig om te zien dat hij een doelpunt maakte en dat hij twee assists gaf", zei de 49-jarige oefenmeester van de jonge Britten na afloop van het gewonnen duel tegenover de BBC. Carsley is blij dat Madueke in de winterstop PSV inruilde voor Chelsea: "Ik denk dat zijn speelstijl heel goed in de Premier League past. Het is een zinderende speler, hij is snel, direct en heel veelzijdig", somt de manager de kwaliteiten van de vleugenaanvaller op.

Lees ook: Denemarken zet zichzelf gigantisch voor schut bij nummer 115 van wereldranglijst

Carsley wil wel benadrukken dat een speler als Madueke nog wel alle tijd nodig zal hebben en er in Engeland daarom niet te hard van stapel gelopen moet worden: "We moeten niet vergeten dat hij nog jong is. Hij zal tijd nodig hebben. Wedstrijdminuten, de kans om zijn spel te verbeteren. Maar het potentieel is er", besluit hij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen