Ferdinand spaart Van Dijk niet: "Dat kan ik mij niet herinneren"

16 maart 2023, 09:43
Ferdinand spaart Van Dijk niet:

Virgil van Dijk ontkomt niet aan kritiek na de uitschakeling van Liverpool in de Champions League. De Nederlandse centrale verdediger kon woensdag niet voorkomen dat The Reds ook de tweede ontmoeting tegen Real Madrid verloren. Rio Ferdinand vindt dat de vormdip van Van Dijk nu wel erg lang duurt.

Liverpool verloor woensdag met 1-0 bij Real Madrid nadat het heenduel in 2-5 was geëindigd. Van Dijk deed beide wedstrijden negentig minuten mee. "Er zijn fases in je carrière waarin dingen niet volgens plan lopen. Maar als je kijkt naar andere grote centrale verdedigers zoals Vidic, Kompany, Campbell, Terry en Stam, dan kan ik mij niet herinneren dat zij een periode van acht à negen wedstrijden hebben gehad waarin zij uit vorm waren", aldus Ferdinand bij BT Sport.

De mindere vorm van Van Dijk is volgens Ferdinand niet alleen aan hemzelf te wijten. "De vorm van het team speelt daar ook een rol in. Soms ben je net zo goed als het team om je heen", vervolgde de oud-verdediger. "Het is Van Dijk niet gelukt om het team op een manier te laten spelen die bij zijn speelstijl past."

Daar sloot Michael Owen zich bij aan. "Als Liverpool goed speelt, heb je als verdediger niet veel te doen omdat de bal voorin wordt veroverd. Het probleem is dat ze nu kwetsbaar zijn. Het is lastig om centraal achterin te staan op het moment dat het team niet goed draait. Hij heeft het zwaar omdat hij veel in één-tegen-één-situaties komt. Als Liverpool goed speelt, valt hij niet op en ruimt hij alles op."

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
avatar

Het begint een beetje de vraag te worden of hij een vormdip heeft of dat zijn hoogtepunt simpelweg achter hem ligt. Je mag ook niet vergeten dat hij een zware blessure heeft gehad en lang niet elke speler komt daar op die leeftijd nog 100% van terug.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen