Kenny Tete baalt: "Koeman speelt met mijn balletjes, selecteer me dan niet"

20 maart 2023, 08:23
Kenny Tete baalt:

Kenny Tete is dit seizoen een onbetwiste basiskracht in het elftal van het goed presterende Fulham. De ploeg staat negende in de Premier League en was zondag dicht bij een bekerstunt tegen Manchester United. Door de goede prestaties van Tete komt de oud-Ajacied langzaamaan weer in beeld bij het Nederlands elftal. Dat beseft de rechtsback zelf ook. Hij baalt dat hij, ondanks zijn plekje in de [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/415480/ronald-koeman-maakt-oranje-selectie-bekend-vier-nieuwe-namen/,_blank,voorselectie], geen defensieve oproep heeft gekregen voor het nationale team.

"Dat voelt, grof gezegd, alsof er een beetje met je balletjes wordt gespeeld. Dan kun je me net zo goed niet in de voorselectie zetten", vertelde Tete aan Ziggo Sport na de FA Cup-uitschakeling. De rechtsback, die in maart 2021 zijn laatste interland speelde, had goede hoop op een definitieve uitnodiging van Ronald Koeman . "Ik was zeker teleurgesteld. Ik heb er twee jaar niet bijgezeten, en dan hoop je toch stiekem dat dat deze keer wel zo is."

De 27-jarige verdediger is dit seizoen niet weg te denken uit het elftal van Fulham. Tete speelde, ondanks een blessure in de maand oktober, zo'n beetje alle wedstrijden voor de nummer negen van de Premier League. "Ik kan niet meer doen dan wat ik nu doe. Ik moet gewoon gas geven. Nogmaals, het is jammer dat ik er niet bij zit. Ik heb in de wedstrijden laten zien wat ik kan, blijkbaar was dat niet genoeg", zegt de rechtsback.

Lees ookDeze twaalf spelers hebben de Oranje-selectie niet gehaald

Fulham moest het zondagavond afleggen tegen het Manchester United van Erik ten Hag. De ploeg van trainer Marco Silva kwam brutaal aan de leiding op Old Trafford. Door een omstreden penalty konden The Red Devils een kwartier voor tijd langszij komen. "Wat moet ik zeggen? Ik weet niet waar die gozer (ploeggenoot Willian, red.) zijn handen moet houden. Jammer dat het op deze manier moet gaan", sprak Tete na afloop van het duel. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 3-1 voor United.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

soccerscout
Link gekopieerd!
avatar

Kijk daar ben ik het wel mee eens, want de bondscoach weet donders goed met wie hij gaat werken, andere spelers zouden dan meer bij hun club en familie en of vrienden kunnen zijn.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen