SC Cambuur komt met hoopvol nieuws over Henk de Jong

29 maart 2023, 12:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

SC Cambuur heeft bekendgemaakt dat voormalig trainer Henk de Jong een geslaagde operatie heeft ondergaan. De 58-jarige oefenmeester kampt met een cyste in het hoofd, waardoor hij eerder dit seizoen zijn taken in Leeuwarden definitief moest neerleggen.

In oktober nam De Jong, op advies van zijn doktoren, het onvermijdelijke besluit om op te stappen in Leeuwarden. "Voor veel mensen zal dit nieuws misschien als een verrassing komen, maar het is een besluit waar je natuurlijk lang en goed over nadenkt", verklaarde De Jong destijds. "Uiteindelijk is gezondheid het allerbelangrijkste en wat ik misschien nog wel belangrijker vindt is mijn verplichting richting de club, staf, spelers en supporters. We hebben er alles aan gedaan en geprobeerd, maar je moet ook eerlijk zijn en dit is gezien de situatie het beste voor iedereen."

De Leeuwarder Courant weet te melden dat De Jong dinsdag in Nijmegen is geopereerd. Volgens de regionale krant betreft het een 'ingrijpende operatie van zo'n zes uur'. Cambuur bracht zelf naar buiten dat de ingreep goed verlopen is. De club verzoekt eenieder 'om hem nu zoveel rust te gunnen zodat hij zich volledig kan richten op zijn herstel'.

Na het noodgedwongen vertrek van De Jong stelde Cambuur Sjors Ultee aan als opvolger. Onder zijn bewind is de club er vooralsnog niet in geslaagd de laatste plaats in de Eredivisie te verlaten. Met nog acht speelronden te gaan heeft de club รฉรฉn punt minder dan nummer zeventien FC Groningen. Het gat naar de 'veilige' vijftiende plaats van Excelsior bedraagt vijf punten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heerlijk nieuws voor de sympathiekste trainer van Nederland ! Zet hem op Henk๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen