Sparta-assistent Boukhari gaat in op ruzie met Cocu: "Donder op"

13 maart 2023, 15:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Vitesse-trainer Phillip Cocu beleefde een zeer teleurstellende zaterdagavond. Niet alleen ging hij met zijn ploeg onderuit bij Sparta Rotterdam. Ook kreeg Cocu het in de slotfase van de ontmoeting op Het Kasteel aan de stok met assistent-trainer Nourdin Boukhari van de Rotterdammers. Boukhari heeft zich tegenover ESPN uitgelaten over dat voorval.

Vitesse verkeert in zwaar weer. Niet alleen buiten, maar ook binnen de lijnen nemen de problemen toe. De Arnhemmers openden op bezoek bij Sparta na zeven minuten nog wel de score, maar gaven een paar minuten later de gelijkmaker weg en verloren uiteindelijk met 3-1. In de slotfase kreeg Maximillian Wittek ook nog eens een rode kaart. De frustraties bij Cocu namen toe, zeker nadat Boukhari hem wees op de onsportiviteit van zijn ploeg. "We speelden de bal uit en vroegen die weer terug te spelen. Dat deden ze niet, dat vind ik niet sportief", wordt Boukhari geciteerd door ESPN.

De opmerking van Boukhari schoot bij Cocu in het verkeerde keelgat en dat liet de oefenmeester van Vitesse blijken. Cocu zei onder meer dat Boukhari 'moest oppassen' en dat hij zich 'met zijn eigen ploeg moest bemoeien'. "Daarop reageerde ik met een wegwerpgebaar en zei: 'Donder op'. Als ik iets verkeerds had gedaan, dan was de scheidsrechter, vierde man of de perschef wel naar mij toegekomen. Het is de emotie waar Cocu met zijn ploeg in zit. Dat vind ik hij denkt ik lastig. Vitesse zit in de hoek waar de klappen vallen. Een kat in het nauw, maakt dan rare sprongen", zegt Boukhari.

De coaches hebben na de wedstrijd hun ruzie niet meer bijgelegd. Cocu reageerde na afloop nog wel op het voorval in de slotfase. "Het boeit me verder niet. Je moet altijd sportief en vriendelijk blijven. Stel je op als een sportieve verliezer", stelt Boukhari.

Zie ook: Woeste Cocu zoekt confrontatie: "Houd je grote bek joh

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen