Thiago Silva sneert naar nummer 7 op lijst FIFA's Best: "Het is een grap"

2 maart 2023, 17:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Chelsea-verdediger Thiago Silva (38) kan niet geloven dat Julían Álvarez is verkozen tot nummer zeven van de beste spelers in de wereld tijdens The Best FIFA Football Awards. De spits van Argentinië heeft dit voetbaljaar het WK voetbal met Argentinië gewonnen, maar zit bij Manchester City op de bank achter Erling Haaland. 

Onder een Instagram-post van influencer Ofuiclear sprak Silva zijn daarom ongenoegen uit. 'Het is een grap', schreef de Braziliaans international in het Portugees onder de post over de aanvaller van The Citizens. Dit schreef Silva, omdat de aanvaller vaak niet eens in de basis staat bij Manchester City. Er gaan overigens geruchten dat de Argentijn om die reden wil vertrekken uit Manchester: FC Barcelona zou interesse hebben. 

Bij de stemming zijn er zogenaamde 'popular votes' en daar eindigde Álvarez derde, net achter de grote namen Kylian Mbappé en Lionel Messi. Dankzij deze stemmen van de fans steeg de Argentijnse aanvaller met negen plaatsen en eindigde hij uiteindelijk als nummer zeven. Daardoor stond de spits boven bijvoorbeeld Vinícius Júnior en Neymar, misschien dat Silva (ook Braziliaans) daar niet zo blij mee was.

Lees ook: Successen voor Messi

Silva mocht als captain van de nationale ploeg van Brazilië zelf ook zijn stem uitbrengen en koos dan ook voor landgenoot Neymar als nummer één. Messi was volgens de Braziliaan de nummer twee over het afgelopen kalenderjaar en Karim Benzema mocht de top drie completeren. Neymar werd uiteindelijk negende, Messi werd eerste en Benzema ging er met de derde plek vandoor.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen