Heitinga woedend over afgekeurde goal: 'Zo kun je geen prijzen pakken'

2 april 2023, 14:47
Foto: © ProShots

Ajax-trainer John Heitinga was woedend na de remise van zijn elftal op bezoek bij Go Ahead Eagles (0-0). Volgens hem was zijn elftal een glaszuiver doelpunt onthouden. In de analyse na het duel met ESPN ging het voor het overgrote gedeelte dan ook over de rol van de VAR, die het doelpunt van Mohammed Kudus afkeurde. 

Ogenschijnlijk gebeurde dat onterecht, maar de VAR kon geen lijntjes trekken en dus bleef het eerst genomen besluit staat: geen doelpunt. “Een schandalige beslissing”, begon Heitinga zijn relaas. “Zo kun je geen prijzen pakken. Het is helaas een constatering die we vaker hebben gezien. De beslissingen vallen dit seizoen niet in ons voordeel uit. Wel rood, geen rood. Het valt niet in ons voordeel uit.” 

Artikel gaat verder onder video

Heitinga vond dat het een cruciaal moment in de wedstrijd was. “Als die goal goedgekeurd wordt, is het makkelijk. Waarom steekt hij zijn vlag omhoog? Je hebt de VAR. Laat het doorlopen en vlag dan pas. Kijk naar het topvoetbal. Daar wachten ze het moment ook af. Zelfs als het een meter is. Hier moeten we heel kritisch naar kijken. We moeten de regels nastreven en hopen dat het ook een keer onze kant opvalt.” 

Want een voorsprong had Ajax over het dode punt heen kunnen helpen, dacht de oefenmeester. “Want Go Ahead Eagles is een stugge ploeg. Als je die goal maakt, dan moeten zij ook komen. En nogmaals: als mensen kunnen aantonen dat het buitenspel is, dan hoor je mij niet”, zei Heitinga, maar die was van dat laatste feit niet te overtuigen. “Hij moet zijn vlag niet omhoog steken.” 

Vervolgens werd Heitinga gevraagd om zijn woede even te parkeren, maar na een korte analyse van de wedstrijd ("De eerste helft creëer je goede kansen, de tweede helft te weinig"), kwam hij toch nog even terug op het besluit van het team onder leiding van arbiter Sander van der Eijk. “Ik kom er nog wél even op terug. Als het geen buitenspel is, maakt dat het extra zuur”, besloot Heitinga. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PokeBowl
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Toch creeer je te weinig, in mindere vorm is alle hulp uiteraard welkom. Maar helaas, hier is de titel niet op verspeeld.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Leg uit hulp, het leek gewoon een zuiver doelpunt (in ieder geval vanuit mijn opzicht, blijkbaar was de grensrechter heel overtuigd). Ik noem dat niet echt hulp. Ik zeg trouwens ook niet dat dat moment ervoor heeft gezorgd dat Ajax niet gewonnen heeft of de titel verspeeld is.

DIESEL72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax word geen kampioen dit jaar met deze kneusen bejaarde spelers keepers tadic en al die zomer mis kopen van vorig jaar

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die constatering vind ik dan jammer. Kijk ja, ik vind het een aparte situatie. Het lijkt me toch gewoon een zuiver doelpunt. Maargoed, ik vind het meest bizarre dat er geen lijnen getrokken konden worden. Je verspeelt hier geen punten of titel op, maar het is toch een moment waarop duidelijk is dat zelfs de VAR en allerlei technologie onbetrouwbaar zijn, dan ga je toch ergens denken of de hele VAR dan nog wel zo goed is. En niet alleen op dit moment, maar op genoeg momenten met rode kaarten, discutabel buitenspel of een VAR die wegkijkt etc. En helaas gebeurt dat te vaak (en niet tegen Ajax maar in het algemeen, zelfs buiten Nederland) Maargoed, zoals ik al zei, het is niet alsof de punten of titel op dit soort momenten beslist zijn. Dat is beslist al een lange tijd geleden toen Ajax gewoon dramatisch was.

PokeBowl
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heitinga heeft een punt als je zegt dat de grensrechter niet meteen hoeft te vlaggen. Maar toch doet ie het, daarin heeft Ajax de wind niet mee.

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jij ziet het goed, en nuchter

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vind zelfs dat op het moment dat je niet 100% zeker weet dat het buitenspel is (ik vraag me af hoe zeker de grensrechter was), moet je nooit vlaggen bij een goal. Maargoed, dan heb je vervolgens dat wanneer het duidelijk buitenspel is (niet deze wedstrijd maar in het algemeen) dat ze niet vlaggen want "aanval afwachten" wat kan resulteren in onnodige blessures, onnodige energieverspilling etc. Want soms laten ze bij overduidelijk buitenspel ook veel te lang onnodig doorgaan. Maar dan bij een goal gelijk met vlag omhoog. Ik snap er onderhand niks meer van.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat er geen lijnen getrokken kunnen worden is te schandalig voor woorden. Dat kan tegenwoordig echt niet meer zo'n gefaal. Ajax wordt hier overduidelijk een doelpunt ontnomen. Maar goed, het is volslagen duidelijk wie er kamipoen gemaakt moet worden dit jaar. Wat een aanfluiting. En natuurlijk, Ajax is ten dele zelf verantwoordelijk voor allerlei zaken die niet goed gaan, maar zelfs een blinde kan zien waar de titel persé naar toe moet.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ben het deels eens. Zelfs als het wel een goal was en Ajax had gewonnen dan had ik ze nog geen kampioen zien worden. Daarvoor hebben ze teveel verkloot (spelers maar ook vooral de directie). Ajax is gewoon 100% zelf verantwoordelijk. Of we nou naar Schreuder kijken die gewoon geen grip op Ajax had, op Van der Sar die te lang vast bleef houden terwijl het echt niet zo geweldig was, degene die verantwoordelijk is voor de transfers of misschien zelfs de spelers zelf wel. Nee, ik vind dat de enige die verantwoordelijk is dat Feyenoord veel punten voorsprong heeft Ajax als club zelf is. Ben het natuurlijk wel eens met je opmerking over die lijnen.

PokeBowl
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gaat ie weer, een stoffige LP die maar blijft zeuren. Geloof je echt serieus in opzettelijke benadeling voor Ajax op bestuurlijk niveau? Dat er in de vergaderkamertjes echt wordt gezegd: alles tegen Ajax jongens! Dan ben je echt een super huilebalk als je dat echt denkt. 😂

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt, dit jaar MOET de titel met alle geweld naar Rotterdam, de andere jaren hoor je niemand als de titel met alle geweld vanuit Zeist naar Amsterdam moet en zal gaan. 🤪🤪🤪🤪

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kom op Heitinga dit heb je wel eens mee maar nu tegen ! Een club als Ajax hoeft hier toch niet zoveel moeite te hebben ! Oja ik ben ook voor Ajax hoor

DIESEL72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax heeft het aan zich zelf te danken dat ze geen kampioen worden kryg je als je alleen maar kneusen koopt en bejaarde spelers keepers tadic op stelt en niet te vergeten zomer mis kopen van vorig jaar

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Koempel heeft ze niet allemaal in zijn bovenkamer !!! Wij Ajacieden moeten het beste ervan maken die laatste wedstrijden en van de zomer goed inkopen en goede jeugd kansen geven nieuwe ervaren trainer en dan vol vertrouwen de titel weer terug pakken . Het blijft triest dat we van de tweede cl plek die we zelf verdient hebben behalve afgelopen seizoen er zelf niet van mogen profiteren of het moet allemaal nog 100 % mee gaan zitten . fijne avond nog .

DIESEL72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Peter bosz terug halen of frank de boer

BollaReus
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het was geen buitenspel, maar als het doelpunt goed gekeurd zou worden is het op een goedkope manier verdiend. Ajax is niet veel meer. Arme Heitinga, zijn schuld niet, de spelers zijn waardeloos.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De aankopen van Schreuder zijn bagger !!!

DIESEL72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt hellemaal

DIESEL72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

KLOPT hellemaal weg met bejaarde spelers keepers tadic allemaal opruimen en ook zomer mis kopen van vorig jaar

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen