Tadic komt met uitleg: dit gebaar maakte hij richting Kökçu

8 april 2023, 09:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Het veelbesproken gebaar van Dusan Tadic richting Orkun Kökçu had te maken met een duel dat zich vlak daarvoor afspeelde, zo zegt de aanvoerder van Ajax. Hij vroeg Kökçu 'of het gras lekker smaakte', en verwees naar eigen zeggen niet naar de ramadan.

In gesprek met het Servische MozzartSport wordt Tadic gevraagd naar alle speculatie over recente incidenten. "Oh, al die onzin! Eerst ging het over de aanvoerdersband voor Turkije en Syrië. Het was de beslissing van de club. De club besloot om speciale shirts te dragen voor de wedstrijd, wat ik een krachtiger gebaar vind, maar daar heeft niemand het over. Daarna het incident met Kökçu in ons stadion... We schudden de hand, maar in de media werd gezegd van niet. Kökçu koos de verkeerde speelhelft, vertelde daarna aan scheidsrechter Danny Makkelie dat hij de andere kant bedoelde, dat was het."

Artikel gaat verder onder video

Lees ook: Slot complimenteert Kökçü na opstootje met Tadic: 'Liet zich niet verleiden'

Daar kwam woensdag nog het gebaar richting Kökçu bij. "Na een duel met mij ging hij naar de grond. Hij sprong toen omhoog en liep tegen mij aan. Ik vroeg hem of het gras lekker smaakte. Daarna zei ik dat hij wat vaker naar de sportschool moet. Dat was alles, maar er wordt overal een groot verhaal van gemaakt." De overtreding waar Tadic op doelt was ook het moment dat een ruzie tussen de spelers inleidde. Tijdens die ruzie werd Klaassen geraakt door een voorwerp uit het publiek.

Mike Verweij, clubwatcher van Ajax namens De Telegraaf, speculeerde vrijdag al dat Tadic een 'gras-eten-gebaar' maakte. Dat dacht hij mede omdat Kökçü ontkende dat er sprake was van belediging. "Tadic en Kökçü hebben een voorgeschiedenis, die hebben echt een schurfthekel aan elkaar. Als Kökçü hem had kúnnen vastnagelen tijdens die persconferentie, dan had hij het gedaan, denk ik. Zeker als het over zijn geloof zou zijn gegaan, want dat is beneden alle peil. Ik werd erop gewezen dat hij vlak daarvoor een beuk kreeg en met zijn snoet op het gras lag, en dat hij daar nog even aan werd herinnerd door Tadic. Dat hij gras aan het eten zou zijn."

FootballTransfers: Ajax moet vrezen voor leegloop: acht (!) spelers staan voor een vertrek 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

010-ers gaan zeggen dat hij liegt in 3 2 1........ Hij moet dat ook helemaal niet gaan uitleggen. Laat ze maar lekker er van maken wat ze willen.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En wat doe jij dan joh .. Jij gelooft een persoon als tadic 🤣. Dat is hetzelfde als zeggen dat die man geen aansteker gooide

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach het belangrijkste is is dat Ajax in de finale zit, jammer geen eventuele dubbel voor Feynoord. Ik had ze wel gegund hoor. Voor de rest waar maak je je druk om.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik maak me nooit druk om fc update . Ppms is gewoon lachwekkend

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@gtsb Een aansteker gooien is gewoon een aansteker gooien. Een gebaar maken kan meerdere dingen betekenen. Dus gewoon een vergelijking van niks.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je het niet snapt wat ik bedoel prima . Tadic is een man die ook al zijn er miljoenen beelden waarop te zien is dat hij wat doet ,nog ontkent .

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je weet dat de enige die hier überhaupt een punt van maken de media is. Zoals altijd. En dan werd er pas gezegd "als Ajax iets doet hoor je er niks over" yeah right. Ik snap wel wat je bedoelt maar jij snapt niet wat ik bedoel. Maargoed prima, dit is dus de media die van een mug een olifant maakt.

Geus
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vaker naar de sportschool..😆 Tadic kan zelf beter naar een balance school. En dan mag hij die spits van Feyenoord ook aanmelden.. die liggen om niks. Triest!

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Toch fff de wedstrijd terugkijken joh

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kijk of het nou slim is of niet (want juist omdat het Tadic is en nu met de ramadan gaan mensen het helemaal verkeerd opvatten) lijkt me ook niet dat Tadic - hoe irritant en vervelend hij ook wel niet is - zo'n gebaar maakt en daar refereert naar de ramadan. Hij heeft zelf al aangegeven dat gebaar zo niet op te vatten. En ik denk dat hij er anders echt wel wat over gezegd had. Daar is de rivaliteit te groot voor om dat dan weg te wuifen.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tadic liegt lachend joh .

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Komt zeker omdat het Tadic is. Wat heeft Kokcu erover gezegd?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen