Tottenham ontslaat interim-trainer na een maand al; derde coach van het seizoen aangesteld

24 april 2023, 18:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Cristian Stellini is ontslagen bij Tottenham Hotspur. Dat is zeer opvallend, want hij was slechts een maand actief als interim-trainer na het vertrek van Antonio Conte. De 6-1 nederlaag tegen Newcastle United heeft Stellini de das omgedaan; Ryan Mason neemt zijn taken over.

Eerder op de maandag sijpelden al geluiden door dat de baan van Stellini aan een zijden draadje hing. Onder zijn leiding werd slechts één wedstrijd gewonnen (2-1 tegen Brighton & Hove Albion). Verder werd gelijkgespeeld tegen Everton (1-1) en verloren van zowel Bournemouth (2-3) als Newcastle (6-1).

Artikel gaat verder onder video

Het optreden tegen Newcastle was 'compleet onacceptabel', stelt voorzitter Daniel Levy in een verklaring. "Het was verschrikkelijk om te zien. We kunnen alle redenen opsommen waarom het misging, en hoewel ikzelf, het bestuur, de trainers en de spelers allemaal verantwoordelijkheid dragen, ligt de eindverantwoordelijkheid bij mij."

Het klinkt misschien alsof Levy zijn eigen aftreden bekendmaakt, maar in de volgende zin zegt hij: "Cristian zal vertrekken als interim-trainer. Hij stapte op een moeilijk moment in en ik wil hem bedanken voor de professionele wijze waarop hij samen met zijn staf heeft gewerkt." Mason, die fungeerde als assistent, neemt het roer over als hoofdtrainer. 

Tottenham, dat in Engeland ook wordt gelinkt aan Arne Slot, staat op de vijfde plek in de Premier League. Aangezien de achterstand op Manchester United en Newcastle United zes punten bedraagt, en Tottenham meer wedstrijden heeft gespeeld dan die clubs, lijkt een topvierklassering onrealistisch. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou het geroep dat slot weggaat kan weer beginnen . Grote pl clubs kiezen vaak voor grote namen ,of mensen met ervaring in de pl . Mensen die veel prijzen hebben . Dat heeft slot niet . Leuk al die lijstjes en misschien staat hij er ook op als nr 5 . Bij zo'n ploeg krijg je ook niet de kans om iets te bouwen . Dus slot naar een topclub zie ik nog niet zo 123 gebeuren . Clubs als leeds etc is helemaal dom om te doen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen