AZ krijgt slecht nieuws uit ziekenboeg: sterkhouder moet West Ham definitief laten schieten

10 mei 2023, 12:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

AZ treedt donderdagavond in de halve finale van de Conference League tegen West Ham United aan zonder linksbuiten Jesper Karlsson. De Zweed ondervindt nog teveel hinder van een bovenbeenblessure en moet het heenduel in Londen dan ook aan zich voorbij laten gaan.

Door het ontbreken van Karlsson, dit seizoen goed voor tien doelpunten en acht assists in alle competities, lijkt Myron van Brederode zich te mogen opmaken voor een basisplaats bij de Alkmaarders. De 19-jarige buitenspeler uit de eigen jeugdopleiding neemt de laatste weken steevast de honneurs waar voor Karlsson, die al sinds het thuisduel tegen sc Heerenveen van 1 april niet meer in actie heeft kunnen komen.

Artikel gaat verder onder video

Bovendien moet trainer Pascal Jansen door het definitief afhaken van Karlsson zijn hele linkerkant opnieuw inrichten. Vaste linksback Milos Kerkez pakte in de kwartfinale tegen Anderlecht zijn derde gele kaart van het Europese seizoen en is derhalve geschorst. Op zijn plek lijkt Mees de Wit de meest voor de hand liggende vervanger.

Wel kreeg Jansen dinsdag goed nieuws over zijn vaste rechtsbuiten Jens Odgaard. De Deen viel afgelopen weekend tegen Ajax al na veertig minuten uit met een voetblessure, maar reist wel mee naar Londen en lijkt het duel tegen The Hammers volgens De Telegraaf "wel te gaan halen." Dat geldt niet voor de  al langer geblesseerden Dani de Wit en Bruno Martins Indi. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen