Donyell Malen passend beloond voor trefzekere periode in Dortmund

18 mei 2023, 18:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Donyell Malen is uitgeroepen tot Bundesliga-speler van de maand april. De oud-speler van PSV wordt daarmee beloond voor een uiterst productieve serie namens zijn club Borussia Dortmund

In de vijf wedstrijden die BVB in april afwerkte was Malen liefst vijf keer trefzeker. Bovendien leverde hij ook een assist bij een treffer van een teamgenoot. Mede door de plotselinge scoringsdrift van Malen doet Dortmund twee ronden voor het einde nog volop mee om de Duitse landstitel. De ploeg heeft een punt minder dan koploper Bayern München. 

Artikel gaat verder onder video

Met zijn uitverkiezing laat Malen onder meer Jeremie Frimpong achter zich. De Nederlandse back van Bayer Leverkusen was ook genomineerd. De andere kanshebbers op de award waren Timo Werner (RB Leipzig), Moussa Diaby (Leverkusen), Josha Vagnoman (VfB Stuttgart) en Benjamin Pavard (Bayern München).

Malen is niet de eerste Dortmund-speler die de eer dit seizoen te beurt valt. Sterker nog; in 2023 wist nog niet één speler van een andere club het tot speler van de maand te schoppen in Duitsland. In januari en februari werd Julian Brandt aangewezen als de beste, terwijl Raphaël Guerreiro de award in maart kreeg uitgereikt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen